Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Seurat
Nuortenillat
Muu toiminta
Äänitteet:
Saarnoja & puheita
Jo Herää Sieluni
Sana tuli lihaksi
Veisaava seurakunta
Kesäseurat 2019
Kesäseurat 2018
Kesäseurat 2017
Rauma 4.9.16
Kesäseurat 2016
Kesäseurat 2015
Kesäseurat 2014
Kesäseurat 2013
Kesäseurat 2012
Kesäseurat 2011
Kesäseurat 2010
Kesäseurat 2009
Raamattupäivät 2008
Kesäseurat 2008
Kesäseurat 2007
Kodisjoki 6.4.07
Lappi 4.3.07
Lappi 13.8.06
Kesäseurat 2006
Lappi 7.8.05
Kesäseurat 2005
Kesäseurat 2004
Kuvat:
Kuvat 2010
Kuvat 2009
Kuvat 2008
Kuvat 2007
Kuvat 2006
Kuvat 2005
Kuvat 2004
Kuvat 2003
Kuvat 2001
Kuvat 2000
Kuvat 1999
Kuvat 1998
Kuvat 1997
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Laulukirjat
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Lähetyskalenteri vuodelle 2021

"Aika on lyhyt"Syksyn puiden pudottaessa lehtensä olemme kalenterivuodessamme parin lehden päässä sen lopusta. Aika on lyhyt, vain rahtunen verrattuna pitkään iankaikkisuuteen, johon me kaikki olemme matkalla. "Kuluu kallis armon aika, Pian poijes pakenee", veisaa virrentekijä oikeutetusti ja jatkaa: "Ottakaamme sen kulusta tarkka Vaari tääll' vielä ollessamm', Ennen kuin se poijes karkaa, Myöhäksi tulee kuollessamm'" (Achr. 93:1-2).

Tuntomme yhtyvät Siionin ehtoovirren 212 sanoihin: "Yks päivä toisen pääll' Iäisyytt' kohden tääll' Kiiruhtain poijes lentää, Mult elinaikan' rientää. Vaan minä jään ain' tähän Tilaani entisehen. Ah! Nyt havaitsen taas, Kuink' ompi loppumass' Minulta tämä päivä, Vaan minun täytyy hävet', Ett' suur' on kylmyyteni, Parannukseni pieni."

Psalmistan kanssa saamme syystä rukoilla: "Herra, opeta minua ajattelemaan minun loppuani, ja mikä mitta minun elämälläni on, tietääkseni, että minä erkanen täältä. Katso, minun päiväni ovat kämmenen leveys tykönäs, ja minun elämäni on niin kuin ei mitään sinun edessäs. Ja nyt Herra, mihinkä minä luotan? Sinuun minä toivon." (Ps. 39:5,6,8.) Totisesti emme turhaan!

"Niin kuin isä armahtaa lapsia, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä, sillä hän tietää, minkä kaltainen teko me olemme. Hän muistaa meidät tomuksi. Ihminen on eläissänsä niin kuin ruoho. Hän kukoistaa niin kuin kukkanen kedolla. Kuin tuuli käy sen päällitse, niin ei hän enää kestä, eikä hänen sijansa tunne häntä ensinkään. Mutta Herran armo pysyy ijankaikkisesta ijankaikkiseen, hänen pelkääväistensä päälle, ja hänen vanhurskautensa lasten lapsiin, niille, jotka hänen liittonsa pitävät ja muistavat hänen käskyjänsä tehdäksensä niitä." (Ps. 103:13-18.)

Herralle Jeesukselle ylistys ja kunnia! Hän Isänsä tahdon täydellisesti täyttäneenä ja verellään meidät lunastaneena ei jätä meitä kurjuuteemme. Hän on se Hyvä Paimen, joka juoksee peräämme, kutsuu ja houkuttelee: "Tule minun vaivani palkaksi, tule taivaallisiin häihin, ja älä seisahda synnin tiell', eikä katoovaisiin näihin." (Achr. 126:3.) Vakuudeksi halustaan lahjoittaa meille autuuden rakas Vapahtajamme sanoo Jumalan enkeleillä olevan suuremman ilon yhdestä syntisestä, joka itsensä parantaa, kuin kadonneen 'penninkinsä' löytäneellä vaimolla. Vielä varmemmaksi vahvistukseksi Jeesus lisää vertauksen tuhlaajapojasta. Isän vastaanotto on suorastaan mykistävä. Nähdessään poikansa vielä taaempana Isä juoksee vastaan, sulkee syleilyynsä ja antaa suuta. Kotiin palaavalle, synneissä ryvettyneelle ja kaiken tuhlanneelle järjestetään ilojuhla, annetaan parhaat vaatteet, kengät jalkoihin ja jopa sormus käteen. Tämä kaikki Jeesuksen ansion tähden, sulasta armosta! Näin myös me tämän päivän tuhlaajatyttäret ja -pojat saamme vielä yhtäläisen kohtelun. Kuka taitaa mitata armon syvyyttä ja rakkauden määrää? "Mä otan sun syntis ja mitä sulla on, Jäll' annan sulle kaikki mun oman'; Sun sisareks, morsiameks itselleni luon, Ah usko nyt vahvasti mun sanan'! Jos et sä nyt seisahda viivytykseen, Niin loppuu sun vaivas ja mun odotuksen'. Tuo sydämes vereni edest'." (Achr. 47:10.)

Koronan kolistellessa kansamme ovilla ja soittaessaan kuolinkellojaan suokoon Jumala, että kellonlyönnit koituisivat herätyshuudoiksi niin meille yksityisesti kuin koko kansallemmekin. Herra armahda meitä, Herra armahda meitä! "Ettäs sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut ja en minä mitään tarvitse, ja et tiedä, ettäs viheliäinen ja raadollinen olet, köyhä, sokia ja alastoin. Minä neuvon sinua minulta ostamaan kultaa tulella selitettyä, ettäs rikastuisit, ja valkiat vaatteet, joillas sinus pukisit, ettei sinun alastomuutes häpy näkyisi, ja voitele silmäs silmäin voiteella, ettäs näkisit. Joita minä rakastan, niitä minä myös nuhtelen ja kuritan; niin ole siis ahkera ja tee parannus. Katso, minä seison ovessa ja kolkutan. Jos joku minun ääneni kuulee ja avaa oven, sen tykö minä tahdon mennä sisälle ja pitää ehtoollista hänen kanssansa ja hän minun kanssani." (Ilm. 3:17-20.)

"Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta" (Room. 10:17). Apostoli Paavali kirjoittaa kolossalaisille: "Asukaan Jumalan sana runsaasti teissä, kaikella viisaudella. Opettakaat ja neuvokaat teitänne keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten armon kautta Herralle teidän sydämissänne." (Kol. 3:16.)

Tämä sama kehotus siivittää myös lähetyskalenteriamme armon vuonna 2021. Raamattuaiheiset kuvat ovat taiteilija Gustave Dorén Kuvaraamatun piirroksia. Jumalan ja Hänen sanansa armohaltuun tahdomme jättää itsemme ja toinen toisemme kaikilla päivillämme.

"Jeesus kunnian kruunun kantaa, Jeesus ilon' elämän', Jeesus minun terveyten', Haltuus tahdon itsen' antaa, Olet ainoo auttajan': Jeesus minun tavaran'. Tahdon siis ain' itsen, luottaa Sinun armoos, Jeesu Krist'! Vastoin syntejä vissist'. Sinun armos avun tuottaa Keskell' kuollon kauhian, Jeesu paras tavaran'!" (Vvk 134:1,4.)Vuoden 2021 lähetyskalenterin hinta on 20 euroa ja voit tilata kalenterin itsellesi tai vaikkapa lahjaksi Sirkka Salomalta (p. 044 561 8046, sirkkasalomaPOISTA_TAMA(a)gmail com), TS-Grafista (tuomas salomaPOISTA_TAMA(a)ts-grafi fi) tai LSRY:n kirjamyynnistä (p. 044 518 1803, toimitusPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com). Kalenteria myydään mahdollisuuksien mukaan myös seurojen yhteydessä.

Kalenterin kuvat

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu

Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu

Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu

Lokakuu
Marraskuu
JoulukuuSivuja päivitetty viimeksi 29.11.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com