Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Seurat
Nuortenillat
Muu toiminta
Äänitteet:
Saarnoja & puheita
Jo Herää Sieluni
Veisaava seurakunta
Kesäseurat 2018
Kesäseurat 2017
Rauma 4.9.16
Kesäseurat 2016
Kesäseurat 2015
Kesäseurat 2014
Kesäseurat 2013
Kesäseurat 2012
Kesäseurat 2011
Kesäseurat 2010
Kesäseurat 2009
Raamattupäivät 2008
Kesäseurat 2008
Kesäseurat 2007
Kodisjoki 6.4.07
Lappi 4.3.07
Lappi 13.8.06
Kesäseurat 2006
Lappi 7.8.05
Kesäseurat 2005
Kesäseurat 2004
Kuvat:
Kuvat 2010
Kuvat 2009
Kuvat 2008
Kuvat 2007
Kuvat 2006
Kuvat 2005
Kuvat 2004
Kuvat 2003
Kuvat 2001
Kuvat 2000
Kuvat 1999
Kuvat 1998
Kuvat 1997
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Lähetyskalenteri vuodelle 2019

"Rukous on taivaan avain""Jesu, armost' alkavalle Uudell' vuodell' onnee suo, Uusi voima anna mulle, Uusi mieli minuun luo! Herra vaka, varjel' ain' Minua, minun omian'. Siunaus ja armo aina Kaikill' meillen armost' lainaa." (Vvk. 132: 1) Näin me rukoilemme, kun, jos Jumala suo, ripustamme kotiemme seinälle kalenterin vuosimallia 2019. Kuukausittaiset lyhyehköt Pyhän Raamatun lauseet ja virsien värssyt olkoot kohentamassa uskon tulta, joka alati sytyttää meitä väsymättömään rukoustaisteluun kiitoksen kanssa. Rukous on elävän uskon hengitys, joka uskon tyttärenä elättää äitiänsä, kuten edesmenneet ovat asian ilmaisseet. Jumalan synnyttämä halu anelee: "Älä lamppun' sammuu sallii, Eikä öljyy puuttua, Uskon valo minussa Kasvaa ain' ann' ja vallit'. Anna lamppun' kirkkaast paistaa Valvoiss', rukouksissa, Murheen myöskin sumussa ain' Ann' sätees ilmoittaa ja loistaa, Autuas, autuas, autuas on, Autuas, autuas on Se joka häihin ja ehtoollisell, Karitsan kutsuttu on, Se joka ehtoollisell' kutsuttu on." (Akr. 92: 3)

Rukouksen ajankohtaisuus ja tarpeellisuus eivät ole itsessään vähentyneet ja pienentyneet vähäisimmässäkään määrin vuosien saatossa. Päinvastoin! Ne ovat moninkertaistuneet. "Pahaks' sanoi aikaa Paaval' Pahempi se tällä haavaa", älköön jääkö turhaksi hokemaksi. Vertaus viisaista ja tyhmistä neitseistä ei salli meidän oleskella 'huolimattomuuden vuoteella'. Yljän saavuttua häähuoneen ovi suljetaan! Syystä rukoilemme edelleen virrenveisaajan kanssa: " Älä mua nukkuu ann', mun Herran', Hitauden myrkyn kautt', Henkes voimall', minua aut', Ett's mua valveell' löydät kerran, Aut' rukouksess' halaan, Enkelis' kosk' huutanee suurill', pienille: Jo, jo nyt Ylkä tulee alas, Autuas, autuas, autuas on, Autuas, autuas on Se joka häihin ja ehtoollisell, Karitsan kutsuttu on, Se joka ehtoollisell' kutsuttu on." (Akr. 92: 4)

Sielunvihollisen, tuhansien juonten mestarin, armonajan varkaiden ja moninaisten valkeuden enkelin kaapuun pukeutuneiden ns. luvallisten hauskuutuksien armeijan liikekannallepano on yhä voimassa. Tämän saalistajan ahkerat kätyrit ovat kyttäämässä vanhoja ja nuoria, pieniä ja suuria kaikkialla niin arkena kuin sunnuntaina. Näitten sissien leikkipyssyiksi naamioiduissa aseissa ovat kovat piipussa. Mutta rukous on "se tykki, Jolla tappaa vielä nytkin Oikia kristitty viholliset, ulkonaiset ja sisälliset." (Akr. 103: 5) 'Alusta valheen isä ja murhaaja' kyllä manipuloi väkensä meitä ahkerammiksi, mistä myös rakas Vapahtajamme meitä varoitti. "O valvokaat, sillä käärme tässä paikkaa, Kun tietää että on juuri vähän aikaa, Nyt parhaansa tekee sieluja nielemään; O varustakaat teitänne armon kautta, Sillä makaamaan tässä ei suinkaan auta; Siis valvokaat!" (Akr. 6: 4)

Herra, joka 'tietää meidän heikon menom' , mitä meissä on', on suuressa viisaudessaan kätkenyt armonsa rikkaat tavarat rukouksen lukon taakse kiinnittääkseen meitä sanaansa aina lujemmin rakkautensa siteillä. Herramme Jeesuksen lohdullinen lupaus raivaa meille tien Isän tykö. "Totisesti, totisesti sanon minä teille: mitä ikänä te anotte Isältä minun nimeeni, niin hän antaa teille." (Joh. 16: 23) Koettelemusten koulussa näissä sanoissa ja muissa Pyhän Raamatun tuhansissa lupauksissa raadollinen sielu saa aina uuden voiman ja virvoituksen. "Enkeli ruokki Danielin Leijonan luolass' Baabeliss', Habakuukki kans vei ruokaa, Kuin hän rukoil' siell' ja huokaill'; Kananean vaimo totta Rukouksella avun otti." (Akr. 103: 8) Retzius kuvaa Postillassaan Vapahtajamme armahtavaisuutta: " Kuinka armollisesti eikö Hän kohtele jokaista etsiväistä raukkaa, ei Hän aja ketään pois, ei Hän sano koskaan kenellekään: sinä olet ylen huono, liian paljon turmeltu, sinua en minä taida auttaa, eli sinä olet tehnyt ylen suuria syntejä, sinä olet osoittanut minulle liian suuren uskottomuuden, sinua en minä tahdo auttaa. Ah, ei suinkaan! Niin kauan kuin maailma seisoo, ei taida Jeesus vastata yhtä neuvotointa syntistä sillä tavalla. Ei meillä ole koskaan esimerkkiä ainoassakaan sielussa, jonka Hän niin on pois käskenyt, ja iankaikkisuudessa ei pidä koskaan jonkun taitaman sanoa täytyneensä mennä auttamatta Hänen tyköään. Ei Jeesus ole myös muuttuvainen ketään kohtaan. Ei Hän ajattele yhtenä hetkenä enemmän ja toisella kertaa vähemmän hellästi meistä. Ei, vaan Hän on aina yhtäläisesti mieltynyt, Hän ottaa meidät aina vastaan samalla ystävällisyydellä. Ei Hän suutu koskaan meihin. Jos joku pelkää rohkeutensa tulevan liian suureksi, ylen paljon vaivaavansa Vapahtajaa, jos hän tulee liian usein ja pyytää apua avun päälle, hän ei tunne Jeesuksen sydäntä, hän ei ole vielä koetellut, kuinka täynnä se on armahtamista. Ei Hän väsy koskaan kaikesta siitä hädästä ja viheliäisyydestä, jota me kannamme hänen eteensä. Sillä Hän tuntee meidän ja sitten kuin Hän kerran on ottanut asiamme haltuunsa, niin on se muuttumaton päätös Hänen sydämessään nähdä meidät täydellisesti pelastettuina."

"Kiitett' olkoon Jeesuksen nimi, Ja hyvin lausutt' aina; Sill' se on satama ja niemi, Kuin meille rauhan lainaa. Itsepä hän sen todisti, Jumalan lapsiks' meit' sovitti, Kuin uskom' hänen nimens' pääll', Ja ravitaan Pyhäll' Hengell'. (Vvk. 133: 1)Vuoden 2019 lähetyskalenterin hinta on 20 euroa ja voit tilata kalenterin itsellesi tai vaikkapa lahjaksi Sirkka Salomalta (p. 044 561 8046, sirkka salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com), TS-Grafista (tuomas salomaPOISTA_TAMA(a)ts-grafi fi) tai LSRY:n kirjamyynnistä (p. 044 518 1803, toimitusPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com). Kalenteria myydään mahdollisuuksien mukaan myös seurojen yhteydessä.

Kalenterin kuvat

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu

Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu

Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu

Lokakuu
Marraskuu
JoulukuuSivuja päivitetty viimeksi 15.1.2019
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com