Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Seurat
Nuortenillat
Muu toiminta
Äänitteet:
Saarnoja & puheita
Jo Herää Sieluni
Veisaava seurakunta
Kesäseurat 2018
Kesäseurat 2017
Rauma 4.9.16
Kesäseurat 2016
Kesäseurat 2015
Kesäseurat 2014
Kesäseurat 2013
Kesäseurat 2012
Kesäseurat 2011
Kesäseurat 2010
Kesäseurat 2009
Raamattupäivät 2008
Kesäseurat 2008
Kesäseurat 2007
Kodisjoki 6.4.07
Lappi 4.3.07
Lappi 13.8.06
Kesäseurat 2006
Lappi 7.8.05
Kesäseurat 2005
Kesäseurat 2004
Kuvat:
Kuvat 2010
Kuvat 2009
Kuvat 2008
Kuvat 2007
Kuvat 2006
Kuvat 2005
Kuvat 2004
Kuvat 2003
Kuvat 2001
Kuvat 2000
Kuvat 1999
Kuvat 1998
Kuvat 1997
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Lähetyskalenteri vuodelle 2018

Elävä oksa Kristuksessa"Ei kukaan luonnollisen voiman tai töitten kautta tule totiseksi oksaksi Kristuksessa. Sillä ei se saa olla tehty, vaan kasvanut, ja sen pitää oleman viinapuun luontoa eli laatua. Ei se tee sinua kristityksi, että sinua niin nimitetään ja asut kristittyjen joukossa, vaan se, että sinä olet luonnollisesti syntynyt ja kasvanut Kristus-viinapuusta. Mutta se käy näin. Kun sinä tulet kastetuksi tai evankeliumin kautta käännetyksi, niin on Pyhä Henki saapuvilla ja tekee sinusta uuden luontokappaleen, joka nyt saapi toisen mielen, sydämen ja ajatuksen, nimittäin oikean Jumalan tunnon ja oikein sydämellisen luottamuksen ja uskalluksen Hänen armoonsa. Lyhyesti: sinun sydämesi perustus ja pohja uudistetaan ja muutetaan, niin että sinä tulet ihan uudeksi kasviksi, istutettu Kristus-viinapuuhun ja kasvanut Hänestä. Sillä ei sinun pyhyytesi, vanhurskautesi ja puhtautesi tule sinusta, ei myöskään riipu sinusta, vaan lähtee yksin Kristuksesta ja on Hänessä, johon olet juurtuneena uskon kautta, niin kuin mehu juoksee puun varresta oksiin. Sinä olet nyt Hänen kaltaisensa ja Hänen laatuansa, niin että molemmat Hän ja sinä olette yhdenkaltaiset luonnon ja olennon puolesta. Sinä Hänessä ja Hänen kauttansa kannat hedelmiä, joka eivät ole sinun vaan viinapuun. Näin tulee Kristuksesta ja kristitystä yksi ruumis, niin että hän voipi tehdä oikeita hedelmiä, mutta ei omiansa vaan Kristuksen." (Luther)

"Anna hänen vielä tämä vuosi olla" (Luuk.13: 8). Tämä suloinen ja armahtava esirukous on ollut täyttä totta kuluvanakin vuonna Vapahtajamme ja Välimiehemme lunastuksen tähden. Jatko on vakava ja yhtä tosi, "jollei, niin hakkaa se sitte pois". (Luuk. 13: 9.) Isän Jumalan, taivaallisen peltomiehen ahkeruus, pitkämielisyys ja kärsivällisyys ovat olleet matkakumppanimme, että olemme vielä tässä kalliissa, autettavassa armonajassa.

"Jokaisen, joka hedelmän kantaa, hän puhdistaa, että se kantais runsaamman hedelmän.--- Pysykäät te minussa, ja minä teissä. Niin kuin ei oksa taida itsestänsä hedelmää kantaa, ellei hän viinapuussa kiinni ole, niin ette tekään, jollette minussa pysy." (Joh. 15:2 ja 4.) Kalenterin marjapensaiden oksat muistuttavat tästä Jeesuksen tuiki tärkeästä opetuksesta. Luther kysyy selittäessään kyseessä olevaa jaetta: "Kuinka ollaan tahi pysytään oksana tässä viinapuussa?" Ja vastaa: "Jos sinä uskot ja tunnustat, mitä lastenusko opettaa. Minä uskon Jeesuksen Kristuksen päälle, meidän Herramme, minun edestäni ristiinnaulittu, kuollut, ylösnoussut, istuu Isän oikealla kädellä, ja mitä tähän kuuluu, sekä pysyt siinä ja olet valmis sen tähden alttiiksi antamaan kaiken. Jos näin muodoin pysyt Sanassa, niin pysyn minä sinussa, ja sinä taas minussa. Näin olemme molemmat toisiimme juurtuneet niin, että minun Sanani ja sinun sydämesi ovat tulleet yhdeksi. Sinun ei enää tarvitse kysyä, kuinka minä olen sinussa elikkä sinä minussa. Sillä sen sinä saat toisessa elämässä nähdä, nyt sinä et voi sitä käsittää etkä ymmärtää muuten kuin että sinulla on minun Sanani ja olet uskon kautta pesty minun veressäni ja minun Henkeni kautta voideltu ja lukittu. Niin siis kaikki, mitä sinä elät ja teet, on hyvin tehty ja paljaita hyviä hedelmiä."

Elävä vesi on virtaavaa vettä, se juoksee puhtaana ja raikkaana. Tiedämme sen myös tunkeutuvan monenlaisten esteitten läpi etsien itselleen uusia uomia. Elämän vesi Kristuksesta Hänen jäsenissään ei pysähdy eikä jää paikalleen. Lähetystyön tiet ovat Jumalan ennättävän armon tiedossa raivatessaan sydänten koleikkoja ja saattaessaan kuivia erämaita viheriöiviksi kedoiksi. "Joka uskoo minun päälleni, niin kuin Raamattu sanoo, hänen kohdustansa pitää vuotaman elämän veden virrat" (Joh. 7: 38). Se rientää olemuksensa mukaan eteenpäin Herransa rakkauden innoittamana. Korvissansa soi maailman synnin maksaneen Jumalan Karitsan sanat: "Eloa tosin on paljo" (Luuk. 10: 2). Tämän Jeesuksen palavan rakkauden keskellä sielu rukoilee lihan hitautta vastaan: "Ah, saata sydämen' Sun henkes kautt' siihen, Ett kartan kaikkii niitä, Kuin eroittaa sust' pyytää, Ett' elävä niin jäsen Sun ruumissas ain' olen." (Vvk 295:10.)

Olkoon vuoden 2018 lähetyskalenteri omalla vähäisellä osallaan heittämässä uutta tulta Herramme kehotukseen: "Rukoilkaat siis elon Herraa työväkeä lähettämään eloonsa" (Luuk. 10:2). "Jesus tuli ja puhutteli heitä sanoen: 'Minulle on annettu kaikki voima taivaassa ja maan päällä. Menkäät siis ja opettakaat kaikkea kansaa ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!" (Mark. 28: 18-20.)


Vuoden 2018 lähetyskalenterin hinta on 20 euroa ja voit tilata kalenterin itsellesi tai vaikkapa lahjaksi Sirkka Salomalta (p. 044 561 8046, sirkka salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com), TS-Grafista (tuomas salomaPOISTA_TAMA(a)ts-grafi fi) tai LSRY:n kirjamyynnistä (p. 044 518 1803, toimitusPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com). Kalenteria myydään mahdollisuuksien mukaan myös seurojen yhteydessä.

Kalenterin kuvat

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu

Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu

Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu

Lokakuu
Marraskuu
JoulukuuSivuja päivitetty viimeksi 8.9.2018
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com