Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Seurat
Nuortenillat
Muu toiminta
Äänitteet:
Saarnoja & puheita
Jo Herää Sieluni
Veisaava seurakunta
Kesäseurat 2017
Rauma 4.9.16
Kesäseurat 2016
Kesäseurat 2015
Kesäseurat 2014
Kesäseurat 2013
Kesäseurat 2012
Kesäseurat 2011
Kesäseurat 2010
Kesäseurat 2009
Raamattupäivät 2008
Kesäseurat 2008
Kesäseurat 2007
Kodisjoki 6.4.07
Lappi 4.3.07
Lappi 13.8.06
Kesäseurat 2006
Lappi 7.8.05
Kesäseurat 2005
Kesäseurat 2004
Kuvat:
Kuvat 2010
Kuvat 2009
Kuvat 2008
Kuvat 2007
Kuvat 2006
Kuvat 2005
Kuvat 2004
Kuvat 2003
Kuvat 2001
Kuvat 2000
Kuvat 1999
Kuvat 1998
Kuvat 1997
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Lähetyskalenteri vuodelle 2017

Jumalan kiivaus, viisaus ja väkevyysVuosi 2017 muistuttaa meitä maamme 100-vuotisesta itsenäisyyden ajasta ja 500 vuotta sitten käynnistyneestä uskonpuhdistuksesta. Näillä kahdella lienee huomattavasti syvempi syy-seuraussuhde kansamme vaiheissa, mitä konsanaan historian kirjoittajat ovat antaneet ymmärtää. Evankeliumin valkeuden ohjaamana tämä kansa meni polvilleen turvaten ja avuksi huutaen Iankaikkista, Kaikkivaltiasta Jumalaa, Isää, Luojaa ja Lunastajaa veren armossa niin katovuosina, ruttotautien raivotessa kuin sortovuosina ja sotien melskeissä. Ei käännytty pyhän Annan, ei Jumalan Pojan synnyttäjän eikä minkään muunkaan ns. pyhimyksen puoleen.

Mihin olemme tulleet nyt ja mitä teemme tulevana uutena vuotena 2017, jos sen Jumalan armosta saamme? Näyttää siltä, että pitkä rauhan aika ja vaurastumisen huuma ovat vieroittaneet kansamme peräti pois perustuksiltaan, Jumalan pyhän, profeetallisen sanan jalustalta? Ei auta, rakennus sortuu, jos kivijalka on murenevaa savea, vaikka olisi raudalla vahvistettu. (Vrt. Dan. 2:31-35) Kun kansa hylkää ainoan viisauden ja ottaa ohjenuorakseen ja neuvonantajakseen Jumalasta luopuneen, saatanan orjaksi suostuneen, turmellun ihmismielen, se seisoo Jumalan vihan porteilla kaikkien kauhistuksiensa tähden. Mikä vielä pidättää, ettei Herra jo ole käynyt kanssamme tuomiolle? Hänen käsittämätön pitkämielisyytensä, kärsivällisyytensä ja iankaikkinen laupeutensa. "Luuletkos, että minulla on joku ilo jumalattoman kuolemasta, sanoo Herra, Herra, ja ei paljon enempi, että hän palajaa teistänsä, ja elää?" (Hes. 18:23.) Pyhä Henki meitä tähän armoon saattakoon!

Syystä rukoilemme: "Kurita tääll' ja säästä siell', aut' ett' synnist' pois palaamm'." Tämän kurittavan, ojentavan ja kuitenkin rakastavan vitsan maistamisesta ovat todistuksena monet ja monet sankarihautamme. Talvi- ja jatkosota otettiin näillä main nimenomaan rangaistuksena Jumalan sanasta luopumisen seurauksena. Pyhä Raamattu, Biblia ja Vanha suomalainen virsikirja oli siirretty syrjään ja otettu käyttöön ns. uudet kirjat. Emme vähättele tuota tulkintaa. Olihan laitilalainen kirkolliskokouksen jäsen Frans Paavola tehnyt useita korjausehdotuksia ja varoittanut: Jos uusi käännös hyväksytään, Suomen kansa saa maksaa sen verellään, varoillaan ja vapaudellaan. Herra Jumala on kiivas Jumala, joka ei salli itseänsä pilkata, eikä anna kunniaansa muille. Miksi näin? Etteivät kalliisti, veren hinnalla ostetut ja lunastetut, jo iankaikkisuudessa Jeesuksessa Kristuksessa valitut sielut joutuisi helvetin kitaan, jota ei ole valmistettu ihmisille, vaan perkeleille enkeleinensä. Herran kunnian kiivaudessa on lunastettujen autuus.

David veisaa itselleen: "Kiitä Herraa, sieluni, ja älä unohda, mitä hyvää hän minulle tehnyt on, joka sinulle kaikki syntis antaa anteeksi ja parantaa kaikki rikokses. Joka henkes päästää turmeluksesta, joka sinun kruunaa armolla ja laupiudella. Joka suus täyttää hyvyydellä, että sinun nuoruutes uudistetaan niinkuin kotkan. Herra saattaa vanhurskauden ja tuomion kaikille, jotka vääryyttä kärsivät. Hän on tiensä Mosekselle tiettäväksi tehnyt, Israelin lapsille tekonsa. Laupias ja armollinen on Herra, kärsiväinen ja aivan hyvä. Ei hän aina riitele, eikä vihastu ijankaikkisesti. Ei hän synteimme perästä tee meille, eikä kosta meille pahain tekoimme jälkeen. Sillä niin korkia kuin taivas on maasta, antaa hän armonsa lisääntyä niille, jotka häntä pelkäävät. Niin kaukana kuin itä on lännestä, siirsi hän meistä pahat tekomme. Niin kuin isä armahtaa lapsia, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä, sillä hän tietää, minkä kaltainen teko me olemme: hän muistaa meidät tomuksi. Ihminen on eläissänsä niin kuin ruoho: hän kukoistaa niin kuin kukkanen kedolla. Kuin tuuli käy sen päällitse, niin ei hän enää kestä, eikä hänen sijansa tunne häntä ensinkään. Mutta Herran armo pysyy ijankaikkisesta ijankaikkiseen hänen pelkääväistensä päälle, ja hänen vanhurskautensa lasten lapsiin niille, jotka hänen liittonsa pitävät ja muistavat hänen käskyjänsä, tehdäksensä niitä. Herra on valmistanut istuimensa taivaassa, ja hänen valtakuntansa hallitsee kaikkia." (Ps. 103:1-19.)

Lähetyskalenterin 2017 kuvat kehottavat meitä samoin kiitokseen tähän asti saadun armon edestä ja kutsuvat meitä rukoustaisteluun Herran armon avulla henkivaltoja vastaan. "Viimein, rakkaat veljeni, olkaat väkevät Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaat päällenne kaikki Jumalan sota-aseet, että te perkeleen kavalia päällekarkaamisia voisitte seisoa vastaan. Sillä ei meillä ole sota verta ja lihaa vastaan, vaan pääruhtinaita ja valtoja vastaan, maailman herroja vastaan, jotka tämän maailman pimeydessä vallitsevat, pahoja henkiä vastaan taivaan alla. Sen tähden ottakaat kaikki Jumalan sota-aseet, että te voisitte pahana päivänä seisoa vastaan ja kaikissa asioissa pysyväiset olisitte. Niin seisokaat vyötetyt kupeista totuudella, ja vanhurskauden rintaraudalla puetetut, ja jalat, valmiiksi kengitetyt, saarnaamaan rauhan evankeliumia. Mutta kaikissa ottakaat uskon kilpi, jolla te voitte sammuttaa kaikki ruman tuliset nuolet. Ja ottakaat päähänne autuuden rautalakki ja hengen miekka, joka on Jumalan sana, ja rukoilkaat joka aika kaikella rukoilemisella ja anomisella hengessä, ja siinä valvokaat kaikella ahkeruudella ja rukouksella kaikkein pyhäin tähden." (Ef. 6:10-18.) "Kiitetty olkoon Jumalan nimi ijankaikkisesta ijankaikkiseen! Sillä hänen on viisaus ja väkevyys. Hän muuttaa ajat ja hetket, panee pois kuninkaat ja asettaa kuninkaat; hän antaa viisaille viisauden ja ymmärtäväisille taidon ja ymmärryksen. Hän ilmoittaa syvät ja salaiset asiat, hän tietää, mitä pimiässä on, sillä hänen tykönänsä on sula valkeus." (Dan. 2:20-22.)


Vuoden 2017 lähetyskalenterin hinta on 20 euroa ja voit tilata kalenterin itsellesi tai vaikkapa lahjaksi Sirkka Salomalta (p. 044 561 8046, sirkka salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com), TS-Grafista (tuomas salomaPOISTA_TAMA(a)ts-grafi fi) tai LSRY:n kirjamyynnistä (p. 044 518 1803, toimitusPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com). Kalenteria myydään mahdollisuuksien mukaan myös seurojen yhteydessä.

Kalenterin kuvat

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu

Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu

Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu

Lokakuu
Marraskuu
JoulukuuSivuja päivitetty viimeksi 5.6.2018
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com