Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Laulukirjat
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Lähetystyö Inkerissä

Inkerin kirkko on pieni, mutta kasvava kirkko. Paljon on kehitettävää. Työ etenee hitaasti, mutta varmasti. Herran varassa kuljetaan tulevaisuutta kohti. Inkerin kirkkoon tarvittaisiin jopa sata uutta pappia! Tämä edellyttää pappien koulutusta ja teologisen koulutuksen järjestämistä.

Teologit ja muut työntekijänsä Inkerin kirkko kouluttaa itse Kelton Teologisessa Instituutissa. Tähän mennessä on vuodesta 1995 lähtien koulutettu noin tuhat opiskelijaa eri tehtäviin. Maisterin tasoista jatkokoulutusta annetaan yhteistyössä Göteborgin "Församlingsfakultetenin" kanssa.

Kelton Teologisen Instituutin rehtorina on toiminut pastori Ivan Laptev. Hänen johdollaan teologinen koulutus on uudistunut ja sellaisena herättänyt suurta vastakaikua eri seurakunnissa. On tärkeää, että yhteistyö toimii käytännön tasolla ja kirkon johdon ja kirkkokansan puolelta löytyy luottamusta.

Teologisen koulutuksen järjestämistä varten Keltossa on asianmukaiset, hyvät tilat: luokkahuoneita, opiskelijoiden asuntolat, hallinnon tilat ja henkilöstön elämiseen tarvittavat tilat.

Pitkään kaivatun ison luentosalin eli auditorion rakentaminen aloitettiin vuonna 2020, jota tullaan käyttämään isompien opiskelijaryhmien ja kirkon työntekijöiden opetukseen. Lisätila on tarpeen silloinkin, kun kaikki luokkahuoneet ovat jo käytössä.

Inkerin kirkko tekee arvokasta työtä evankeliumin levittämiseksi niin Inkerin suomalaisten kuin koko Venäjän kansan parissa. Pietarin metropolin alueella ja sen lähiympäristössä asustaa n. 10 miljoonaa ihmistä, joka on kaksi kertaa enemmän kuin koko Suomen väkiluku. Lähetyskenttä on aivan rajamme tuntumassa. Sinne pimeyden keskelle haluamme viedä evankeliumin valoa!

Inkerin kirkon Teologisen Instituutin kohde:
Lähetystilin numero: FI79 5214 1320 0130 13, Viite: 5555

Rahankeräysluvan puitteissa kerättyjä varoja käytetään lisäksi Inkerin kirkon Teologisen Instituutin lisärakennushankkeen tukemiseen. Varoilla on tarkoitus osallistua auditorion rakentamiskustannuksiin osana muuta rahoitusta. Varoja käytetään myös Teologisen Instituutin opiskelijoille myönnettäviin stipendeihin sekä tukemaan opiskelijoiden elinkustannuksia muun muassa maksamalla matkoja perheiden luokse. (Rahankeräyslupa: RA/2020/500, voimassa 17.6.2020, Varat käytetään evankelioimistyöhön kotimaassa ja lähetyskentillä)
Sivuja päivitetty viimeksi 29.11.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com