Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
11/17
12/17
1/18
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 1/18

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Islamista kristinuskoon kääntyneet - Suomen vainottu vähemmistö

Timo Laato, päätoimittaja

Maassamme on herätty huomaamaan, että monet islamista kristinuskoon kääntyneet joutuvat toistuvasti ankaran painostuksen ja suoranaisen vainon kohteeksi itsenäisessä ja vapaassa Suomessa, joka juuri on saanut viettää 100-vuotisjuhliansa. Jopa tappouhkauksia jaellaan. Perheen hylkäämäksi joutuminen on hyvin tavallista. Vastaanottokeskuksissa esiintyy tuuppimista, lyömistä tai vielä pahempaa väkivaltaa. Useimmat joutuvat maksamaan kovan hinnan uskostaan. Mutta kaikesta huolimatta he ovat tavan takaa valmiita kärsimään ja ottavat iloiten ristin kantaakseen. Kristuksen rakkaus ja hyvyys vetävät heitä puoleensa. Se puhuttelee syvästi meitä haaleaan kristillisyyteen tottuneita kirkon jäseniä.

Tästä kaikesta voi lukea enemmän toimittaja Mari Turusen kirjoittamasta kirjasta "Kääntyneet - ex-muslimien painostus Suomessa", jonka Uusi Tie on kustantanut. Viime syksyn aikana myös sadat kirkon työntekijät ja herätysliikkeitten edustajat vetosivat maamme päättäjiin seuraavalla tavalla:

Vetoamme päätösten tekijöihin

Me allekirjoittaneet olemme pastoreita ja teologeja. Toimimme eri tehtävissä mm. seurakunnissa, kirkoissa, kristillisissä järjestöissä ja oppilaitoksissa. Tunnemme Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita, jotka ovat kristityksi kääntyneitä. Heidät on kastettu ja he tunnustavat kristillistä uskoa. Ihminen ei näe toisen sydämeen, mutta kokemus ja koulutus auttavat tunnistamaan toisen hengellisen kaipauksen ja arvioimaan uskon aitoutta.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt päätöksiä, joissa turvapaikanhakijan uskon ei katsota olevan aitoa. Emme voi pitää kaikkia näitä päätöksiä oikeina. Emme tarkoita, ettei uskon aitoutta voisi arvioida ja ettei arviointia tulisi ylipäätään tehdä. Ymmärrämme, että uskon aitouden arviointi ei ole helppoa.

Toivomme yhteistyötä viranomaisten kanssa. Toivomme, että voitte luottaa myös meidän ja muiden uskonnollisten asioiden asiantuntijoiden arvioon, onko joku kristitty vai ei. Uskon aitouden arvioinnissa on perusteltua käyttää uskonnollisten asioiden ammattilaisia. Heiltä, jotka ovat olleet vasta vähän aikaa kristittyjä, ei voi vaatia liikaa. Joka on ollut muslimi ja nyt sanoo olevansa kastettu kristitty, joutuu usein maksamaan tästä kovan hinnan. Tämä voi kertoa paljon uskon aitoudesta. Vastuullista toimintaa, joka on yksi maahanmuuttoviraston arvoista, ei ole ehdottaa ihmistä kieltämään uskonsa tai muu vakaumus, jota hän haluaa tunnustaa. Vastuullista ei ole lähettää ihmistä sinne, missä hän joutuu vainotuksi uskonsa tai muun vakaumuksensa takia.

Tämä vetoomus on toimitettu eteenpäin ja se on vastaanotettu hyvin. Saamme kristittyinä sulkea kärsivät ja vainotut veljemme ja sisaremme omiin esirukouksiimme. Samalla on jokaisen syytä kulkea avoimin silmin ja korvin ja ennen muuta sydämin, jotta emme jätä lähimmäistämme mihinkään hätään. Noustaan sydämen pyynnöin ja kätten teoin jälleen rakentamaan Suomea isänmaaksi, jossa puhtaan valkea siniristilippu liehuu vapaan ja itsenäisen kristikunnan merkkinä.
Sivuja päivitetty viimeksi 21.2.2018
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com