Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
3/17
4/17
5/17
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 5/17

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Jihad - toisenlainen näkökulma

Timo Laato, päätoimittaja

Se tapahtui taas. Jälleen kerran. Lehdestä olemme lukeneet, kuinka islamilainen jihad lyö leimansa rauhaisaan eurooppalaiseen arkeen. Allahin nimessä surmataan ja tapetaan. Joukkosurman tekijöitä ja itsemurhapommittajia ylistetään marttyyreiksi radikaalin islamin tiedotuksessa. Näyttää siltä, että tämäntapainen terrori ei ainakaan lähitulevaisuudessa ole katoamassa.

Toisaalta on herättänyt hämmennystä, että monen jihadiin osallistuneen "sankarin" henkilökohtainen elämä on ollut täynnä sekoilua ja suuria ristiriitoja. Kaikkea muuta kuin mitä vannoutuneelta uskonkannattajalta osaisi odottaa. Sukulaisia ja lähipiiriä haastateltaessa on saatu selville, että joukkosurman tekijä ei yllättäen olekaan ollut "niin hurskas ja harras muslimi". Elämäkerrasta löytyy rikollisuutta, alkoholin käyttöä ja sen ohessa huumeiden imppaamista. On väkivaltaista käyttäytymistä. On juhlintaa ja irtosuhteita. Netin käyttöä hallitsee pornosivujen katselu. Väistämättä joutuu kysymään, miten tämä on selitettävissä. Tavanomaiseen islamin uskonnolliseen ihanteeseen tuollainen ei kuulu.

Luulen, että tässä pitää yrittää ymmärtää, mitä jihadistin mielessä on liikkunut ennen surmatyötä. Veikkaisin, että hän on tahtonut päästä irti paheellisesta, länsimaisesta elämäntyylistä. Häntä on hävettänyt kaikki, mitä hän on tehnyt elämässään. Hän tietää, että Allah tulee tuomitsemaan hänet. Täysin syystä. Onhan hän rikkonut islamin ihanteita ja elämänohjeita vastaan raskaasti. Mitään ei kuitenkaan ole enää tehtävissä. Hän on ajautunut liian syvälle synnin kurimukseen. Häntä nolottaa hirveästi. Häneltä puuttuu toivo paremmasta huomisesta ja iankaikkisesta elämästä. Kaikki on menetetty. Paitsi jos...

Islamilaiseen perinteeseen kuuluu ajatus, että se, joka kuolee jihadissa eli pyhässä taistelussa marttyyrinä, pääsee suoraan taivaaseen, ja hänelle luvataan sinne palkkioksi hyvät oltavat kauniin naisseurueen hoivassa. Jos siis kuolee marttyyrinä pyhässä taistelussa, voi suurinkin kelmi ja ryökäle uskoa pääsevänsä "paratiisiin". Siksi luulen, että monen muslimiterroristin sydämessä on herännyt tällainen toivo ikään kuin "viimeisenä oljenkortena": Jos kostan länsimaille niiden islamilaisuutta sortavan ja sionismia puolustavan poliittisen ohjelman (sekä myös niiden suosiman viettelevän ja paheellisen elämäntyylin, johon itse olen langennut), silloin Allah päästää minut, elämässäni synnin teille eksyneen ihmispoloisen, taivaaseen. Siispä tuumasta toimeen! Ja lopusta saamme lukea aamu- ja iltapäivälehtien uutispalstoilta.

Syvimmältään on siis kyse siitä, että monelle muslimiterroristille me kristityt emme ole ehtineet kertoa tai julistaa evankeliumia! Emme ole saaneet välitetyksi sanomaa Jeesuksesta, joka on sovittanut meidän hävettävimmätkin syntimme. Hän on luvannut pelastaa ja pestä verellään puhtaaksi jokaisen syvälle pahuuteen ja jumalattomuuteen langenneen kurjimuksen. Siinä olisi ollut ja on jokaisen muslimiterroristin todellinen toivo, joka ei petä. Kenenkään ei tarvitse tapattaa itseään ja toisia päästäkseen sisälle taivasten valtakuntaan. Yksi on jo kuollut meidän kaikkien puolesta. Hän, joka tapettiin ristillä. Se on siunattu risti! Siinä silloin julistettiin autuaaksi jopa "sionistiterroristi", joka oli ehtinyt murhata ja surmata muita. Nyt tuo kurjimus sai Jeesukselta kuulla, että hän pääsee paratiisiin Jumalan armosta, uskon kautta. Oi sitä ihanuutta keskellä onnettominta kuolemaa!

Kristittyinä meillä on sanomattoman kallis tehtävä. Me saamme ilmoittaa hukkuvalle maailmalle, että Jeesus auttaa. Hän pelastaa meidät iankaikkiselta kuolemalta. Kaikille muslimiterroristeille ja heidän toimintansa kohteeksi joutuville uhreille se merkitsee siinä samassa, että hän pelastaa myös ajalliselta kuolemalta, joka tapahtuu oman käden kautta ja joka kylvää tuhoa ja tuskaa ympäriinsä.

Siksi laitetaan "urut auki" ja otetaan "pasuunat esiin"! Huudetaan ja riemuitaan. Sillä "on meillä aarre verraton, se kalliimpi on kultaa". Se on pyhä evankeliumi. Sen löytäjää odottaa oikea paratiisi Jumalan läheisyydessä.
Sivuja päivitetty viimeksi 19.5.2017
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com