Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
5/19
6/19
7/19
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 6/19

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Inkerin kirkko ja teologinen koulutus

Timo Laato, päätoimittaja

Inkerin kirkko on pieni, mutta kasvava kirkko. Siltä puuttuu kyllä yhtä ja toista. Paljon on kehitettävää vielä, mutta silti koko ajan mennään eteenpäin hitaasti ja varmasti. Kansanlähetyksen järjestämillä perinteisillä idäntyön päivillä nyt keväällä tuli ilmi, että Inkerin kirkossa olisi tarvetta kaikkiaan jopa sadalle uudelle papille. Ongelmana on työntekijöiden puute – ja siihen yhtenä syynä taasen on tarvittavan teologisen koulutuksen järjestäminen.

Teologit ja muut työntekijänsä Inkerin kirkko kouluttaa itse Kelton Teologisessa Instituutissa. Tähän mennessä vuodesta 1995 lähtien on koulutettu noin 1 000 opiskelijaa eri tehtäviin. Maisterin tasoista jatkokoulutusta annetaan yhteistyössä Göteborgin Församlingsfakultetenin kanssa, jossa on muutama vuosi sitten käynnistetty amerikkalaisen akkreditoinnin mukainen yhteistyö Fort Waynen Concordia-seminaarin kanssa. (Akkreditointi tarkoittaa tutkinnon hyväksyttämistä virallisesti.)

Kelton Teologisen Instituutin rehtorina toimii nykyisin pastori Ivan Laptev. Hänen johdollaan teologinen koulutus on uudistunut ja sellaisena herättänyt suurta vastakaikua eri seurakunnissa. Merkitsee tosi paljon, että yhteistyö toimii käytännön tasolla ja että kirkon johdon ja kirkkokansan puolelta löytyy luottamusta. Suomen Lähetysseura, joka on aiemmin tukenut huomattavasti Kelton koulutuskeskusta, on vetäytynyt kokonaan yhteistyöstä. Siksi tarvitaan taloudellista tukea muualta Suomesta sen sijaan.

Rehtori Ivan Laptev on lähettänyt meille Länsi-Suomen rukoilevaisille kirjeen, jossa hän kirjoittaa seuraavasti:

”Rakkaat siskot ja veljet, Jumalan rauhaa teille!

Inkerin kirkon Teologinen Instituutti on toiminut seurakunnan hyväksi viimeisten 25 vuoden aikana, ja Jumalan armosta se on kehittynyt menestyksekkäästi. Viime vuosien aikana olemme onnistuneet monessa asiassa, olemme toteuttaneet uuden opetussuunnitelman, käynnistäneet alkuperäisen teologisen kurssin modulaarisen järjestelmän, avanneet kandidaattiopiskelijoille kirjeenvaihto-osaston (mahdollisuuden opiskella omalla paikkakunnalla ilman opiskelupakkoa Keltossa), toteuttaneet maisteriohjelman ja kehittyneet koulutuskurssit. Herran siunauksen ja toteutettujen toimien ansiosta instituutin opiskelijoiden määrä on kasvanut, ohjelmasta on tullut enemmän uskonnollisesti suuntautunut, ja instituutin ”hengellinen ilmasto” edistää kasvua. Kasvuun liittyy kuitenkin väistämättä vaikeuksia, uusia haasteita ja tarpeita sekä hallinnollisia kysymyksiä, jotka on ratkaistava. Esimerkiksi korkeakoulujen kirjeenvaihtokurssin alettua meillä ei ole enää tarpeeksi luentotiloja, koska siinä on 8-9 kurssia, ja instituutissa on vain viisi varustettua huonetta. Luokat pidetään ruokasalissa, hotellissa opettajille ja jopa rehtorin toimistossa. Siksi rukoilemme nyt ylimääräisen akateemisen rakennuksen rakentamista ja jakamista luokka- ja kokoushuoneiksi sekä auditorioksi. Pyydämme teitä rukoilemaan instituuttimme puolesta ja harkitsemaan mahdollisuutta rahoittaa tätä hanketta.

Rukoillen puolestanne!

Inkerin kirkon Teologisen Instituutin rehtori, pappi Ivan Laptev”

Saamme sulkea sisarkirkkomme itärajan takana rukouksiimme. Antakoon hyvä, taivaallinen Isämme meille viisautta toimia oikein ja tehdä oikeat ratkaisut. LSRY:n johtokunta on tehnyt periaatteellisen myönteisen päätöksen Kelton koulutuskeskuksen (ja erityisesti po. rakennushankkeen) tukemisesta. Sen tarkemmin ei päätöstä ole yksilöity tässä vaiheessa.

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi saapuu tuleville Eurajoen kesäjuhlille vieraaksemme opettamaan Jumalan sanaa. Myös häneltä voi tiedustella lisää tästä hankkeesta.
Sivuja päivitetty viimeksi 21.8.2019
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com