Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
11/17
12/17
1/18
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 12/17

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Sanan tulo lihaksi

Timo Laato, päätoimittaja

Joulua juhlitaan sen tähden, että Jumalan Sana tuli lihaksi. Hän oli alussa Jumalan tykönä, ja hän on Jumala Kaikkivaltias (Joh. 1:1). Siksi kaikki, mitä hän on tehnyt meidän autuutemme puolesta, on varmasti ja täydellisesti totta ja onnistunutta. Ei mikään saata tehdä tyhjäksi hänen pelastavaa armotyötänsä. Ei syntimme eikä kelvottomuutemme, ei kuolema eikä helvetti, ei edes sielun ilkeä vihollinen. Oletpa, lukijani, kuka tahansa, ja löydätpä itsesi mistä jumalattomuuden kurimuksesta hyvänsä, tilanteesi ei ole lohduton. Sinun luoksesi on astunut Auttaja. Hänen "hartioillaan on herraus" ja häntä kutsutaan tuosta syystä "Väkeväksi Jumalaksi" (Jes. 9:5). Ei ole olemassa estettä tai muuria, liian korkeaa tai paksua, jonka yli hän ei kohoaisi tai jonka läpi hän ei murtautuisi. Kahlitut päästetään irti, vangitut vapautetaan, hakatut ja murjotut parannetaan. Vielä lisäksi heidät kaikki korjataan taivaan iankaikkisiin majoihin. Siellä ei lopu kiitos siitä ansaitsemattomasta armosta, joka on suotu heille. "Armoa armosta."

Joulun ilosanoma ei jää vain yhteen juhlaan vuodessa. Martti Luther opettaa, että sama Sanan (eli Kristuksen) lihaksitulon (eli inkarnaation) ihme toteutuu kaikissa sakramenteissa. Kirjassansa "Kirkon Baabelin vankeudesta" hän opettaa:

"Sen tähden on sakramentista sanottava aivan samaa kuin itse Kristuksesta. Sillä jotta jumaluus asuisi hänessä ruumiillisesti, ei hänen inhimillisen luontonsa tarvitse muuttua, ikään kuin sen ominaisuudet olisivat esteenä jumaluudelle, vaan molemmat luonnot ovat täydellisinä olemassa. Silloin voidaan todella sanoa: 'Tämä ihminen on Jumala, tämä Jumala on ihminen.' Ellei filosofia käsitä tätä, käsittää sen kuitenkin usko. Jumalan sanan arvo on suurempi kuin meidän henkemme käsityskyky. Samoin ei leivän ja viinin tarvitse muuttua, jotta todellinen ruumis ja todellinen veri voisivat olla läsnä sakramentissa, ikään kuin niiden satunnaiset ominaisuudet olisivat esteenä Kristukselle, vaan molemmat säilyvät samalla kertaa, ja silloin voidaan todella sanoa: 'Tämä leipä on minun ruumiini, tämä viini on minun vereni' ja päinvastoin.'" (Valitut teokset II, s. 410-411.)

Tämän mukaisesti kasteessa ja ehtoollisessa tapahtuu sama käsittämätön ihme kuin jouluna: Sana tulee lihaksi. Hän tulee näkyväksi sanaksi meitä auttamaan ja autuuttamaan. Siksi kastettu ihminen saa todella iloita uudestisyntymän armosta ja astua ehtoolliselle nauttimaan taivaallisen Hyväntekijänsä "ruumiin ja veren" syntiensä anteeksisaamiseksi. Joulun ihme toistuu näin läpi koko kirkkovuoden. Yhä uudelleen ja uudelleen. Sama Sana, joka on läsnä evankeliumissa ja joka itse on juuri se evankeliumi, on läsnä näkyvänä myös sakramenteissa. Hänen hartioillaan lepää edelleen herraus, ja häntä siitä syystä kutsutaan oikeutetusti "väkeväksi Jumalaksi". Hänet sinä löydät siis saarnatuolin alta, kastemaljan äärestä, alttarin luota. Kiiruhdapa sinne niin kuin seimen luo paimenten ja tietäjien tavoin. Siellä sinut pelastetaan. Siellä sinua ei ruveta kuulustelemaan menneistä synneistä ja virheistä, parannuksen keskeneräisyydestä, lankeemuksistasi ja epäonnistumisistasi. Ei, vaan Jumalan armo yksin kohtaa sinut joulun ihmeessä ja sanassa ja sakramenteissa. Se on se ilosanoma, joka synnyttää ja vahvistaa uskon.

Pian meillä on "se armorikas joulujuhla"! Saamme iloita, että joulun lapsessa meillä on kaikki. Ja aina vaan yhä uudestaan - sanassa ja "näkyvässä" sanassa, sakramenteissa. Läpi koko tulevan armovuoden 2018!
Sivuja päivitetty viimeksi 21.2.2018
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com