Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
6/19
7/19
9/19
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 7/19

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Valoa pimeydessä

Timo Laato, päätoimittaja

Rukoilevaisten kesäseurojen teemana on Jes. 60:1, jossa kehotetaan: ”Nouse, ole kirkas.” Sellaista kehotusta me tarvitsemme pimenevässä ajassamme. Ilman valoa ei näy eikä näe mitään pimeydessä. Jo vuorisaarnassansa Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Te olette maailman valkeus” (Matt. 5:14). Kuitenkaan he eivät itse ole tuo valkeus omassa valovoimaisuudessansa. Ei, vaan valkeus on Jumalan ja Jumala. Jesaja jatkaa: ”Nouse, ole kirkas; sillä sinun valkeutes (siis Herra itse) tulee.” Meidän tehtävänämme on heijastaa hänen valoaan. Se ei toteudu mitenkään muuten kuin uskomalla ja julistamalla hänen pyhää sanaansa. ”Sinun sanas on minun jalkaini kynttilä, ja valkeus teilläni” (Ps. 119:105).

Seuraavassa julkaistaan yksi tällainen valoisa todistus ajankohtaisesta asiasta: yksitoista kirkon sisällä toimivan järjestön ja herätysliikkeen johtajaa ottaa kantaa neljän kirkkoherran herättävään, keskustelua synnyttäneeseen kirjoitukseen ”Kirkko ja Pride-kampanja?”


Yhdymme kirjoitukseen ja tuemme kirkkoherroja

Neljä kirkkoherraa ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokouksen jäsentä julkaisi Itä-Savo -lehdessä hyvän kirjoituksen otsikolla ”Kirkko ja Pride-kampanja”?

Yhdymme kirjoituksen analyysiin, huoleen, kehotukseen ja rohkaisuun ja haluamme antaa tukemme näille rohkeille kirkkoherroille. Kirjoitus on tässä alla. Olemme kirkon sisällä toimivien järjestöjen ja herätysliikkeiden johtajia.

Jari Rankinen, pääsihteeri, Suomen teologinen instituutti
Stig-Erik Enkvist, toiminnanjohtaja, Laestadianernas Fridsföreningars Förbund
Albert Häggblom, verksamhetsledare, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland
Timo Laato, TT, Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys
Jussi Miettinen, pääsihteeri, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys
Pekka Mäkipää, lähetysjohtaja, Lähetysyhdistys Kylväjä
Jukka Paananen, lähetysjohtaja, Lähetysyhdistys Rauhan Sana
Eeva Pouke, toiminnanjohtaja, Uusheräys
Tom Säilä, toiminnanjohtaja, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Mika Tuovinen, lähetysjohtaja, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Lauri Vartiainen, toiminnanjohtaja, Suomen Raamattuopiston Säätiö


Kirkko ja Pride-kampanja?

Viime päivinä seurakuntalaisia on pöyristyttänyt tieto siitä, että Suomen evankelisluterilainen kirkko on ryhtynyt Helsinki Pride -tapahtuman viralliseksi tukijaksi. Päätöksen tästä on tehnyt Kirkkohallituksen johtoryhmä. Kansliapäällikkö Pekka Huokuna perustelee osallistumista näin: ”Helsinki Priden kumppanien teema ’avoin kaikille’ on sopusoinnussa sen kanssa, että myös kirkon perussanoma armosta ja rakkaudesta on tarkoitettu jokaiselle ja että kirkossa on tilaa kaikille.” Pitää tietenkin paikkansa, että kirkon sanoma on tarkoitettu jokaiselle, sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta. Tästä huolimatta ei voida sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Setan järjestämän Pride-kulkueen taustalla vaikuttaa gender-ideologia (se tarkoittaa ohjelmallista näkemystä siitä, että ihmisen sukupuolisuus on yksilöllisesti muokattavissa oleva rakennelma eikä välttämättä sama kuin biologis-ruumiillinen sukupuoli), joka on selkeästi vastoin Raamatun, Kristuksen kirkon yhteisen tradition ja oman kirkkomme opetusta ihmisestä, avioliitosta ja seksuaalietiikasta.

On selvää, että Kirkkohallituksen johtoryhmä on ylittänyt valtuutensa ja kävellyt yli Raamatun sanan ja kirkolliskokouksen. Johtoryhmä ei voi tehdä Suomen evankelisluterilaista kirkkoa koskevia päätöksiä.

Seurakuntiemme teologiasta ja hengellisestä elämästä vastaavina viranhaltijoina ja kirkolliskokousedustajina sanoudumme irti Pride-kampanjasta. Silti seurakunnissamme on edelleen tilaa kaikille sukupuolesta, poliittisesta vakaumuksesta, rodusta, yhteiskunnallisesta asemasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Seurakuntalaisten pöyristyminen on ymmärrettävää, kuten myös se, että monet harkitsevat kirkosta eroamista Pride-jupakan vuoksi. Mielestämme kirkosta eroaminen ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu. Kirkkohistorian perusteella ei ole mitenkään erikoista, että jokin vieras ideologia pyrkii soluttautumaan kirkkoon. Monet kerrat sellainen on myös onnistunut maallisten vallanpitäjien ja heidän kirkollisten kannattajiensa avustuksella. Jos uskovat olisivat silloin eronneet kirkosta, mitä siitä olisi seurannut? Se, että meillä ei enää aikoihin olisi ollut Kristuksen kirkkoa eikä hänestä kertovaa evankeliumia.

Kehotamme kaikkia kristittyjä muistamaan seuraavat Raamatun sanat: ”Ja älkäät sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaat teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olis” (Room. 12:2). Jo melko vähäinen Raamatun tutkiminen osoittaa, että gender-ideologia ei ole Jumalan tahdon mukaista.

Sammeli Juntunen, Savonlinnan srk:n kirkkoherra
Arto Antturi, Pitäjänmäen srk:n kirkkoherra
Jari Kemppainen, Pälkäneen srk:n kirkkoherra
Heikki Pelkonen, Launeen srk:n kirkkoherra
Sivuja päivitetty viimeksi 18.10.2019
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com