Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
6/20
7-8/20
9/20
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 6/20

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


Rukoilevaisten valmiussuunnitelma - jatkopohdintaa

Timo Laato, päätoimittaja

Huhtikuun Herännäislehdessä oli pääkirjoitus rukoilevaisten valmiussuunnitelmasta. Tilanne elää jatkuvasti, ja koronakriisin ratkaisuun löytyy uusia ohjeistuksia, määräyksiä. On edelleen tarpeen miettiä, kuinka seuraväki voidaan hoitaa hengellisesti aivan uudenlaisissa ja erilaisissa olosuhteissa. Nettiseurojen ja -nuorteniltojen avulla on onnistuttu kokoontumaan yhteen Hengessä ja totuudessa, on julistettu ja kuunneltu Jumalan sanaa, rakennuttu yhteisestä uskosta ja iloittu Herran armosta. Haluan esittää teille kaikille sydämellisen kiitokseni yhteisestä ponnistuksesta lammaslauman ruokkimiseksi nykytekniikan suomilla mahdollisuuksilla. Monet esirukoukset ovat tulleet kuulluiksi tällä saralla. On ollut rohkaisevaa kokea pyyteetöntä vastuunkantoa ja työskennellä kimpassa kaikkien hyväksi. Tämä on ollut Herran armon ihmettä.

Edelleen saamme tykönämme miettiä, mitä vielä olisi tehtävissä. Ajatuksia on syytä "peilata" suuremmassa joukossa toisten kanssa vapauden hengessä. Myös keskeneräiset pohdinnat saattavat panna liikkeelle eri suuntiin kulkevia uusia ideoita, jotka jalostuvat toteuttamiskelpoisiksi hankkeiksi. Siksi ei mielestäni kannata jäädä odottamaan viimeisteltyä ehdotusta ennen kuin uskaltaa kertoa niistä muille. Nykyään puhutaan aika usein ns. brainstormauksesta eli aivoriihestä. Se tarkoittaa juuri luovuutta, jota ei saa estää liiallisella kriittisyydellä ja totutuilla ratkaisuilla. Yhdessä mietitään kaikkea mahdollista ja annetaan irrallisten aikomusten kypsyä päämäärätietoisiksi teoiksi. Seurakunnassa meitä ohjaa lisäksi ennen muuta kaikkitietävä ja viisas Pyhä Henki, jonka apuun saamme luottaa eritoten näissä hetkissä.

Omasta näkökulmastani meidän täytyy kilvoitella ratkaistaksemme ehtoollisen viettoon liittyvät esteet. Se on jo iso helpotus, että kesäkuun alusta lähtien voidaan kokoontua isommalla joukolla. Ajatus olisi, että ehtoollista varten järjestettäisiin esim. kolmena perättäisenä päivänä iltakirkko, jonne ilmoittaudutaan, ja kaikki ilmoittautuneet jaetaan riittävän pieniin ryhmiin. Niistä jokaiselle järjestetään sovitussa paikassa erikseen lyhyt ehtoolliskirkko. Tarkempia ohjeistuksia annetaan yhdistyksen nettisivuilla, sähköpostitse ja suusanallisesti ystävien välityksellä. Seuraa meitä Facebookissa ja rukoilevaisten omilla nettisivuilla. Tarvittaessa saat kysyä kuulumisia tarkemmin niiltä, joilla on mahdollisuus hyödyntää modernia tekniikkaa. Sitä on lupa käyttää myös Herran työssä niin kuin aikoinaan uskonpuhdistuksen aikana kirjapainoa tai nykyään äänenvahvistuslaitteita.

Varmasti joudumme myös miettimään, missä ja miten onnistutaan kokoontumaan isommalla joukolla yhteen, jos kirkkoon tai seurakunnan tiloihin ei pääse entiseen tapaan. Tässä on rukoilevaisten vanha kotiseuraperinne erinomaisena mallina. Varsinkin kesäaikana seuratupaa voi laajentaa pihamaalle tai pihamaan eri rakennuksiin. Uskoisin, että myös ja erityisesti rukoilevaisnuorille olisi tarpeen löytää riittävän väljä kokoontumistila tai -tiloja. Suomen suvi tarjonnee monia hyviä vaihtoehtoja.

Rippileiri olisi näillä näkymin tarkoitus pitää "normaaliin tapaan". Erityistä vierailupäivää emme tänä kesänä kuitenkaan järjestä. Samoin ruokailun suhteen on suunnitteilla erityisjärjestelyjä. Palaan asiaan lähempänä leiriä.

Jäämme yhdessä muiden kristittyjen kanssa rukoilemaan Jumalalta apua kaikkeen hätäämme. Häneltähän tulee kaikki, vaan ei työtä paitsi - kuten Luther kirkkopostillassaan lainaa senaikaista sananlaskua.
Sivuja päivitetty viimeksi 28.9.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com