Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Laulukirjat
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1400
Kysymykset: 1401-1600
Kysymykset: 1601-1800
Kysymykset: 1801-1998

Kysymykset: 1799-1818, 1819-1838, 1839-1858, 1859-1878, 1879-1898, 1899-1918, 1919-1938, 1939-1958, 1959-1978, 1979-1998

Kysymys 1958 Lisätty: 28.2.2020
Kannattaako Inkerin kirkkoon Venäjällä suomalaisen liittyä?
Vastaus:
Kannattaa varmasti. Siellä kuulee Jumalan sanaa ja pääsee seurakunnan yhteyteen.

Kysymys 1957 Lisätty: 28.2.2020
2. Sam. 16:5-12:
16:5 Kun kuningas Daavid tuli Bahurimiin, niin katso, sieltä tuli mies, joka oli sukua Saulin perheelle, nimeltä Siimei, Geeran poika; hän tuli ja kiroili tullessaan.
16:6 Ja hän viskeli kivillä Daavidia ja kaikkia kuningas Daavidin palvelijoita, vaikka kaikki väki ja kaikki urhot olivat hänen oikealla ja vasemmalla puolellaan.
16:7 Ja kiroillessaan häntä Siimei sanoi näin: "Pois, pois, sinä murhamies, sinä kelvoton!
16:8 Herra kostaa sinulle kaiken Saulin perheen veren, hänen, jonka sijaan sinä olet tullut kuninkaaksi. Ja Herra antaa nyt kuninkuuden sinun poikasi Absalomin käteen. Ja katso, sinä olet itse joutunut onnettomuuteen, sillä murhamies sinä olet."
16:9 Niin Abisai, Serujan poika, sanoi kuninkaalle: "Miksi tuo koiranraato saa kiroilla herraani, kuningasta? Anna minun mennä ja lyödä häneltä pää poikki."
16:10 Mutta kuningas vastasi: "Mitä teillä on minun kanssani tekemistä, te Serujan pojat? Jos hän kiroilee ja jos Herra on käskenyt häntä: 'Kiroile Daavidia', niin kuka voi sanoa: 'Miksi teet niin?'"
16:11 Ja Daavid sanoi vielä Abisaille ja kaikille palvelijoillensa: "Katso, oma poikani, joka on lähtenyt minun ruumiistani, väijyy henkeäni; miksi ei sitten tämä benjaminilainen? Antakaa hänen olla, kiroilkoon vain; sillä Herra on häntä käskenyt.
16:12 Ehkä Herra vielä näkee minun kurjuuteni, ja ehkä Herra maksaa minulle hyvällä sen kirouksen, joka tänä päivänä kohtaa minua.

Ihmettelen, onko tässä Daavidin inhimillisiä ajatuksia vai totuus Jumalasta. Käskeekö Jumala ihmisten kiroilla toisia ihmisiä? Daavid jatkaa "ehkä"-sanoilla. Onko epävarmaa, näkeekö Jumala kurjuutemme? --- Onko Raamatussa paitsi faktoja Jumalasta niin myös inhimillisiä ajatuksia, jotka eivät ole totta. Miten nämä osaa eroittaa toisistaan?
Vastaus:
Raamattu kertoo esim. että Jumala salli muinaisten suurvaltojen Assyrian ja Baabelin valloittaa Israel/Juuda. Hän "käski" kuninkaat sinne, koska kansa oli tehnyt syntiä ja paaduttanut sydämensä. (Tällaisia vastaavia kertomuksia on Raamatussa monia.) Nyt Daavid ajattelee, että ehkä siis Jumala on käskenyt Siimein kiroilla häntä, koska hän oli niin raskaasti syntiä tehnyt. Daavid kumminkin luotti siihen, että Herransa hyvyys ja armo on suurempi kuin ihmisen syntisyys. Ja niinhän siinä sitten kävi: Daavid sai palata takaisin voittajana Jerusalemiin. Se tapahtui Herran armosta.
Kyllä Jumala näkee kurjuutemme ja auttaa. Saanen tässä viitatata omaan pääkirjoitukseeni, joka julkaistaa nrossa 3/2020. Lukisitko siitä?
Ja ole turvallisella mielellä: Raamatussa on kaikki totta. Tietysti se sisältää rehellistä tilitystä ihmisen pahuudesta (tai ihmisten hulluja ajatuksia Jumalasta jne), mutta ne ovat esimerkkeinä siitä, kuinka ei pidä ajatella. Kun luet Raamattua ottaen huomioon asiayhteyden, uskon, että siitä aika nopeasti selviää, kuinka asia on ymmärrettävä. Jumalan oma Henki auttaa sinua ymmärtämisessä. Saat rukoilla häneltä apua.

Kysymys 1956 Lisätty: 28.2.2020
Mitä tarkoittaa palava rukous?
Vastaus:
Se on rukoilemista Taivaan Isän lapsena häneen lapsenomaisesti turvaten ja hänen luokseen rientäen kaikessa hädässä.
Se on rukoilemista Jeesuksen nimessä hänen ristinsä ansioon luottaen ja ilman että vetoaa omiin ansioihinsa.
Se on rukoilemista Pyhässä Hengessä hänen ääntään kuunnellen ja hänestä voimaa ammentaen rukoukseen.
Lyhyesti sanottuna: Palava rukous on esimerkiksi taikka nimenomaan "Isä meidän"-rukouksen rukoilemista sydämestä.

Kysymys 1955 Lisätty: 28.2.2020
Kannattaako suomalaisen liittyä Inkerin kirkkoon?
Vastaus:
Se on yksi mahdollisuus, jos elintila Suomen ev.lut. kirkossa tehdään täysin mahdottomaksi joskus tulevaisuudessa. Muuten on hyvä pysyä sen kirkon piirissä, jossa on kutsuttu ja vaikuttaa siellä vääryyttä sekä kaikkea saatanallista valhetta vastaan puhdasta evankeliumia julistaen ja sen puolesta rukoillen.

Kysymys 1954 Lisätty: 28.2.2020
Saako kristitty harrastaa taekwondoa
Vastaus:
Saa. Kaikki sellainen urheilu, johon mahdollisesti liittyy yhä edelleen jonkinlaista vierasta uskonnollista viestintää, ei ole hyväksi.

Kysymys 1953 Lisätty: 23.1.2020
Milloin rikkauden tavoittelu muuttuu epäjumalan palvonnaksi? Jos kova työnteko ja kaiken ajan käyttö menee töihin, ohi puolison ja perheenkin, onko se kristillistä elämää? Perustelu kuuluu, että Raamatussa käsketään ihmistä työtä tekemään, mutta missä menee konkreettinen raja, ettei työnarkomaanius ja rikkauksien ja helpon elämän tavoittelu menisi epäjumalan palvonnaksi...
Vastaus:
Rikkauden tavoittelu on jo epäjumalanpalvomista. Ei se siksi "muutu". Sananlaskut 23:4-5 "Älä vaivaa sinuas tullakses rikkaksi, ja lakkaa sinun viisaudesta. Älä lennätä silmiäs sen jälkeen, jota et sinä taida saada; sillä se tekee itsellensä siivet niinkuin kotka, ja lentää taivasta päin." Vielä pahempaa on, jos rikkauksien himossa laiminlyö perheensä, puolisonsa, lapsensa jne. Tällaista rahan himoa ihminen on taitava naamioimaan eri kristillisillä verukkeilla kuten puheella ahkeruudesta ja sinnikkyydestä. Nuo ovat kalleita hyvejä, mutta niiden väärinkäyttö oman rahanhimon peitteenä on inhottavaa.

Kysymys 1952 Lisätty: 23.1.2020
Mitä jos ei halua lapsia sen takia, että mielenterveysongelma voi siirtyä perinnöllisenä eteenpäin? Onko silloin oikein mennä avioliittoon ja harrastaa seksiä käyttäen ehkäisyä?
Vastaus:
Joskus on kyllä tarpeen miettiä tällaista tai jotain vastaavaa ongelmaa koskien erinäisiä vakavia perinnöllisiä sairauksia. Pyhään avioliittoon voi silti mennä ja elää vastuullisesti puolisona.

Kysymys 1951 Lisätty: 23.1.2020
En oikein osaa välttämättä muotoilla tätä asiaa niin, että se kuulostaisi kuvin "kunnialliselta". Mietin vain tälläistä asiaa, että jos haluaa pidättäytyä seksistä ennen avioliittoa, niin näen, että siihen sisältyy jonkinlainen riski kuitekin seksuaalisesta yhteensopimattomuudesta. En pyri tällä argumentoimaan "vapaan seksuaalisuuden" puolesta tai hyväksyttämään esiaviollisia suhteita. Tämä on minulle todellinen kysymys, jota mietin. Seksi on minulle hyvin tärkeä asia ja haluaisin, että avioliitossa se todella tyydyttäisi kummatkin osapuolet. Kuitenkin ihan faktana on niin, että kaikki ihmiset eivät vain sovi ruumiillisesti yhteen, jolloin yhdyntä ei tuota nautintoa tai se voi jopa sattua epäsopivuudesta johtuen. Miehet ja naiset kuitenkin eroavat ruumiillisesit myös sukupuolielimiltään. Etenkin naiselle tämä voi olla ongelma. Monesti tässä kohtaa kysyjää myös ns syyllistetään, että hän ei joko halua oikeasti sitoutua, jos seksi on näin iso asia tai että "henkinen yhteensopivuus" kuittaa kaiken. Tottakai henkinen yhteensopivuus auttaa paljon, mutta yhdyntä on myös ruumiillinen akti ja nautinto on myös fyysistä ruumiista lähtevää nautintoa. Jos ruumiillisella tasolla yhdyntä ei tuota nautintoa niin henkinen nauntinto ei korvaa tätä. Joillekin myös yhdyntä on juuri se pääasiallinen nautinnon muoto, joten "muut tavat" eivät korvaa yhdyntää.
Vastaus:
Ymmärtäisin tämän ongelman aika harvinaiseksi ja teoreettiseksi. Usein seksuaalisen yhteyden ja mielihyvän tuhoaa henkiset "lukot" ja niistä johtuvat psykofyysiset seuraamukset. Raamattu puhuu seksuaalisuudesta sekä sen merkityksestä avioliitossa. Eikä ole syytä väheksyä tai nähdä sitä toissijaisena. Se kuuluu avioliiton kokonaisuuteen tärkeänä osana. Seksuaalisuuden toteuttamistavat vaihtelevat. Tuskin kaikille pareille sopivat kaikki tavat ja liikkeet miten ja milloin tahansa. Joten tässä voidaan myös luoda turhia paineita ja ikään kuin vaatia toiselta, että kaikki mahdollinen ja melkein mahdotonkin on oltava kunnossa ja sen ja sen on toimittava niin kuin minä itse haluan. Monet parit joutuvat joka tapauksessa valitsemaan mieleisensä tavat seksuaalisuuden toteuttamiseen ja kokemiseen. Paljon siihen sisältyy myös opettelua enkä usko, että voi jollain "kokeilulla" tietää, kuinka hyvin (tai mahdollisesti huonommin) jatkossa seksuaalisuus onnistuu. Joskus aiempina vuosisatoina haluttiin kokeilla, että tuleeko niitä lapsia tulevaisuudessa maatalon moninaisiin hommiin ja siksi tehtiin syntiä ja katsottiin, josko nainen tulee sitten raskaaksi. Tänään alkaa olla vallalla ajatus, että samaa pitää kokeilla seksuaalisen mielihyvän merkeissä. Periaate on kumminkin sama. Siksi on parasta ja ainoa oikea ratkaisu jättää seksuaalisuus avioliittoon. Sillä on Jumalan siunaus.

Kysymys 1950 Lisätty: 23.1.2020
Onko Suomen puolustusvoimien palveluksessa työskentely syntiä?
Vastaus:
Ei ole. Maanpuolustus kuuluu kristityn velvollisuuksiin. Raamatussa on monia mainintoja hurskaista sadanpäämiehistä. Eräästäkin Jeesus sanoi, että ei ole löytänyt yhtä suurta uskoa Israelissa kuin tuolla miehellä oli! Samoin Johannes Kastaja ei vaatinut parannuksen kasteelle tulevia luopumaan armeijasta vaan olemaan kiskomatta ja kiristämättä ihmisiä. Lue Matt. 8:10 ja Luuk.3:14.

Kysymys 1949 Lisätty: 29.11.2019
Kannattaako kirkkoisä Augustinuksen kirjoja lukea? Mikä niistä olisi paras?
Vastaus:
Kannattaa lukea. Hänestä sanotaan, että hän on läntisen kristikunnan arvostetuin kirkkoisä. Mahdotonta sanoa, mikä kirjoista olisi paras. Nykyaikana, kun monet tykkäävät lukea eri henkilöiden muistelmia tai omaelämäkertoja, niin Augustinuksen "Tunnustukset" voisi olla sopiva kirja luettavaksi. Löytyy varmaan kirjastostasi suomeksikin.

Kysymys 1948 Lisätty: 29.11.2019
Mikä sovitusteoria on se oikea teoria? Niitähän on monia teorioita Jeesuksen kuolemasta.
Vastaus:
Tässä ei onnistu kaikkien sovitusteorioitten läpikäyminen. Ei Raamatun rikasta opetusta voi myöskään puristaa yksipuolisesti johonkin tiettyyn malliin ja sanoa sitten, että siinä on kaikki. Jos Raamatun mukaisesti opetetaan, niin huomataan, että monet opetukset pitävät yhtä, mutta ne on opetustarkoituksessa kirjoitettu eri näkökulmasta.

Kysymys 1947 Lisätty: 29.11.2019
Mitä jos Päivi Räsäsen tapauksessa on pelkästään makuasia mihin päätökseen päädytään tuomioistuimissa? Lakia voi tulkita monella tavalla valikoivasti.
Vastaus:
En uskoisi, että kyse on pelkästä makuasiasta. P. Räsänen on lainannut Raamattua ja opettanut avioliitosta sen mukaisesti. Ei hän ole millään tavalla lietsonut vihaa jotain ihmisryhmää vastaan. Jos Suomessa ei ole enää ikään kuin luvallista opettaa uskonnon- ja sananvapauslain mukaan, ollaan siirtymässä oikeusvaltiosta banaanivaltioksi ja Suomen on aivan turha kritisoida esim. Unkarin tai Puolan oikeustilannetta, kun omassa maassamme sallitaan uskonvaino. Räsänen tarvitsee esirukoustamme tässä tilanteessa ja voimia Herraltamme.

Kysymys 1946 Lisätty: 29.11.2019
Olen parikymppinen mies, joka kamppailee uskonasioiden kanssa. En tiedä, mihin oikein uskon, mutta samalla tunnen pienen kristinuskon kipinän sisälläni. En oikein ole koskaan lukenut Raamattua ja muutenkaan tiedä kristinuskosta kovin paljoa. Mitä minun kannattaisi lukea Raamatusta ja tehdä, että pääsisin Jeesuksen luo?

Lisäksi, miten voisin pysyä sinnikkäänä maailman houkutuksia vastaan?
Vastaus:
Aloita tosiaan Raamatun lukeminen päivittäin. Aloita vaikka Johanneksen evankeliumista. Pidä pieni rukous ennen lukemista. Esim. näin: "Jeesus, auta minua ymmärtämään sanasi. Puhu siinä sinä minulle. Amen." Lisäksi kannattaa etsiä ja hakeutua seurakunnan yhteyteen. Esim. raamattupiiri olisi kiva. Myös hyvässä jumalanpalveluksessa saa rauhan sisimpäänsä. Näin Jumala vahvistaa sinua myös noita maailman houkutuksia vastaan. Olisi myös hyvä, jos sinulla olisi joku vanhempi kristitty, joka voi auttaa sinua vaikeissa kysymyksissä ja vaikeina hetkinä.
(Turusta löytyy esim. hyvä jumalanpalvelus SLEYn Lutherin kirkolta tai Luther-säätiön Betel-kirkosta. Molemmat ovat keskustassa ja niihin on helppo päästä julkisilla.)

Kysymys 1945 Lisätty: 29.11.2019
Miten keksisin isälleni hyvän vastauksen kun hän ei anna värjätä hiuksia, vaan kaivoi esille Raamatun paikan jossa kerrottiin naisen sisäisestä kauneudesta?
Vastaus:
Ei tämä hiusten värjaaminen ole mikään autuuden asia. Mutta rehellisesti sanottuna "komppaan" kyllä isääsi. En ole koskaan tajunnut värjäämistä. Joskus voi olla tarpeen jossain yhteydessä jossain määrin. Lisäksi nuo värjäämisaineet ovat välillä niin vahvoja, että voivat aiheuttaa isoja allergisia reaktioita ja turvottaa koko päänahan muodottomaksi. Minusta blondit ovat kauniita blondeina, brunetet brunetteina ja punapäät ihan just sellaisina punapäinä. Miksi blondin pitäisi muuttua brunetiksi ja bruneten sitten vastavuoroisesti blondiksi? Itse kannatan luonnollista kauneutta. Minusta se on vaan niin - kaunista. Iloitsen naisista, jotka kantavat ylväästi omaa persoonallisuuttaan ulkomuotoaan myöten. He ovat upeita naisia minusta. Näillä "isimäisillä" ajatuksilla haluan siunata sinua. Olkoon elämäsi kaikin puolin Jumalan hyvässä johdatuksessa.

Kysymys 1944 Lisätty: 29.11.2019
Raamatunkohtaa eli lukua 1. Kor. 14 ei noudateta luterilaisissa jumalanpalveluksissa. Siellä puhutaan, että jokaisella on jotain annettavaa kun kristityt kokoontuvat yhteen. Opetus, laulu, kielilläpuhuminen ja sen selitys, ilmestys ja profetoiminen. Ei näitä yleensä ole luterilaissa messuissa Suomessa. Se siitä meidän raamatullisuudesta. Emme ole raamatullisia. Milloin joku meidän messussa on kertonut ilmestyksestään, puhunut kielillä tai tulkinnut sitä tai profetoinut? Miksi noudatamme Jumalan sanaa tässä vain laulun ja opetuksen osalta?
Vastaus:
Ei 1. Kor. 14 väitä, että tuollaisia lahjoja pitäisi aina ja kaikkialla olla jumalanpalveluksesta jumalanpalvelukseen. Eikä tuo Paavalin suoma mahdollisuus ole uusi laki, joka pitäisi täyttää ikään kuin salaisella ajatuksella siitä, että vasta silloin vietetään raamatullinen jp. Sen vuoksi voit turvallisella mielellä ja esirukouksessa käydä tavallisen seurakunnan tavallisessa jumalanpalveluksessa, kunhan siellä opetetaan oikein ja raamatullisesti.

Kysymys 1943 Lisätty: 29.11.2019
Terveiset Etelä-Pohjanmaalta. Kysyisin; onko rukoilevaisuus yltänyt Kurikkaan saakka, koska tiedän siellä olleen 1800-luvun lopulla ryhmä rukoilijoita. Mutta ovatko olleet oma joukkokunta, vai onko heillä ollut yhteyksiä rukoilevaisiin muualla Suomessa. Tästä rukoilevasta joukosta on muistiin talletettuja tietoja, vaan tuo päällimmäinen kysymys, että ovatko länsisuomen rukoilevaisia on epäselvä. Kiitos ja siunausta.
Vastaus:
En osaa vastata tähän kysymykseen riittävällä asiantuntemuksella. Sinun kysymyksesi on kumminkin hyvä laittaa näkyviin nettissivuille. Jos joku muu osaa vastata, voin liittää hänen vastauksensa myöhemmin tänne. Itse en ole kuullut, että rukoilevaisia olisi ollut tuollainen joukko vielä tuolla saakka Kurikan mailla. Ei se mahdotonta varmaan ole.

Kysymys 1942 Lisätty: 3.11.2019
Olen ev lut. Jehovan todistajat on alkanut käydä minun luona ja olen käynyt tutkimassa raamattua heidän luona. En ole vielä liittynyt heidän kirkkoon. Pitäisikö liittyä?
Vastaus:
Älä liity. Jehovan todistajat eivät ole kristittyjä. He pettävät omat kuulijansa väärällä opetuksella ja vievät heidät kanssansa turmioon. He kieltävät Raamatun Jumalan kieltäessään Kolminaisuuden. Heille Jeesus ei ole ainut Vapahtaja vaan ihmisen täytyy täydentää pelastumistansa omilla hyvillä töillä. Kasteen ja ehtoollisen merkitys ei ole täydellinen armo ja syntien anteeksianto. Voit käydä kirjastosta katsomassa, josko sieltä löytyisi esim. Uuras Saarnivaaran kirjoittama pienen pieni kirja Jehovan todistajista tai (muistaakseni Åbergin kirjoittama) kirja "Vartiotornin varjossa". Jollet löydä, voit kirjoittaa minulle osoitteesi, niin koetan järjestää sinulle jommankumman kirjoista. Varjelusta totuuden tielle. Ja rukoile Pyhää Henkeä viemään sinut totuuden luo. Hän on Jeesus itse.

Kysymys 1941 Lisätty: 3.11.2019
Lyhyesti: Kärsin masennuksesta, jonka arvelen johtuvan elämäni valinnoista, lähinnä avioliitosta. Koen tehneeni todella väärin. Menin naim isiin mieheni kanssa, vaikka ratkaisu ei tuntunut oikealta. Olin nuori ja ihastunut ja ajattelin, että minun on pakko saada tuo poika. Siis järjestelin itse asioitani itsekkäästi. Sain tuon pojan, ja kun olimme seurustelleet joitakin kuukausia, alkoi tuntua, että seurustelu olisi pitänyt lopetaa, mutten pystynyt. Olimme ja olemme niin erilaiset. Muutaman kerran yritimmekin pitää taukoa, ei onnistunut. Olin ihan tyhjän päällä, näköalaton muutenkin lapsuuden traumojeni y.m. asioiden tähden.Olin hirveissä tuskissa, rukoilin paljon asian puolesta ja jatkoin vaan seurustelua. Miehenikin oli rukoillut. Ajattelin, ettei minulla ole ketään, jos lopetan seurustelun. Koulu meni ihan penkin alle. Toivoin mieheni,silloisen poikaystäväni, tekevän seurustelun lopetuksen. Vähitellen tuli seksiasiat, ei varsinaista sänkyyn menoa, kuvaan siinä määrin, etten olisi voinut kuvitellakaan enää kenenkään muun kanssa voivani seurustella, vastin Jumalan tahtoa tuli tehtyä silläkin saralla. Olimme uskossa ja olemme edelleen. Vuosia avioliitossa on kulunut yli 45 vuotta. Lapsia on kolme, lastenlapsia kuusi. Elämässä on ollut paljon hyvää ja paljon pahaa. Eikä elämään helpottanut asuminen kolmen sukupolven kanssa samassa pihassa. Nyt olen ihan pysähdyksissä ja ajattelen koko ajan, että olen tehnyt suuren virheen. Pilannut omani, mieheni, lasteni ja lastenlasteni elämän..Kaikenlaista syntiä ja saastaa mahtuu elämääni.Voisiko Herra tämmöisessäkin tilanteessa vielä auttaa. Voisiko antaa muuta ajateltavaa. Uskon syynnit anteeksi annetuiksi, mutta seuraukset kulkevat mukanani. Olen ollut terapioissa masennuksen takia, mutta tätä tarinaa en ole kertonut. Joten kaikeri oireita on yritetty hoitaa, ei syytä. Ja voisiko sitä terapialla hoitaakaan.
Vastaus:
Kiitos avoimuudestasi. Oli koskettavaa saada lukea rehellistä tilitystä elämästäsi. Sydämelleni nousi, että voisit lukea ajatuksella vaikkapa 1. Moos. kirjasta patriarkka-kertomukset. Niistä näkyy, kuinka myös heidän elämäänsä mahtui kaikenlaista. Abraham ei oikein uskonutkaan Jumalansa lupausta omasta lapsesta ja rupesi järjestelemään asioita orjatterensa Hagarin kanssa. Siitä tuli ongelmia, mutta Jumala oli silti uskollienen ja antoi oman lapsen Abramille. Isakin kotona oli ongelmaa - ja viimein hänen vaimonsa petti häntä poikansa Jaakobin kanssa anastaen tälle sen esikoisoikeuden. Tuo petos seurasi Jaakobin mukana hänen elämässään, ja hän itse tuli petetyksi moneen kertaan (mennessään naimisiin, saadessaan palkkaa, hänen poikansa Joosefin "kuolema" jne) ja silti Jumala oli kuin olikin uskollinen. Joosefin elämä oli myös yhtä kivireen vetämistä tosi pitkään. Kun luet näitä kertomuksia, huomaat, että Jumala oli armollinen kaikesta huolimatta ja vei hyvän tahtonsa päätökseen. Uskon, että jotain tuollaista olet sinäkin kokenut elämässäsi ja nyt sielunvihollinen vain pyrkii kääntämään katseesi kaikkeen vaikeaan ja tuskaisaan, jotta niin et sitten näkisikään sitä, kuinka Jumala on antanut sinulle anteeksi ja kääntänyt kaiken parhaaksi, vaikka ilman kuritusta meistä ei kukaan jää. Raamattua täten lukiessa tulet siunatuksi ja saat elämääsi valoa. Toivon ja toivotan sinulle sitä runsain määrin.

Kysymys 1940 Lisätty: 3.11.2019
Isoisäni isä ja äiti ovat kuuluneet rukoilevaisiin. Siksi kysyn. Kuinka paljon teidän jäsenmaksuja on ja mitä muita taloudellisia pakollisia sitoumuksia teidän jäsenistöllänne on.
Vastaus:
Meidän jäsenmaksu on 20 e. Tärkeintä on oma henkilökohtainen usko sekä sitoutuminen Raamatun opetukseen. Ei ole mitään muuta sitoumusta. :)

Kysymys 1939 Lisätty: 3.11.2019
Kuuleeko Jumala rukoukseni. Olen rukoillut jo vuosia yhden tuttvan pelastumisen puolesta- turhaanko
Vastaus:
Eräs kertoi, että hän uskoon tultuansa alkoi rukoilla miehensä puolesta ja "heti" Jumala kuuli: mies tuli uskoon n. 20 v. päästä! Jumalan kellot käyvät eri lailla kuin meidän. Jatka rukousta!

Kysymykset: 1799-1818, 1819-1838, 1839-1858, 1859-1878, 1879-1898, 1899-1918, 1919-1938, 1939-1958, 1959-1978, 1979-1998Sivuja päivitetty viimeksi 29.11.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com