Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1400
Kysymykset: 1401-1600
Kysymykset: 1601-1800
Kysymykset: 1801-1991

Kysymykset: 1730-1749, 1750-1769, 1770-1789, 1790-1809, 1810-1829, 1830-1849, 1850-1869, 1870-1889, 1890-1909, 1910-1929

Kysymys 1829 Lisätty: 19.6.2018
Vaikka Raamattu ilmoittaa, että kadotus on ikuinen, niin mitä jos käytännössä se ei olekaan ikuinen eli Jumala menetteleekin toisin? Eikö parempi teoria ole, että jumalattomien rangaistus on kerran saava loppunsa? Minä en menisi lyömään lukkoon sitä, että helvetti on ikuinen, vaan jättäisin asian arvoitukseksi.
Vastaus:
Raamattu puhuu iankaikkisesta kadotuksesta ja iankaikkisesta elämästä toistensa vastakohtina. Jos jälkimmäinen on ikuinen, niin sitten myös edellinen on ikuinen.
Lisäksi puhutaan Raamatussa siitä, kuinka se rangaistuksen tuli polttaa iankaikkisesta iankaikkiseen. Ilmaus sisältää selvästi viitteen, että se rangaistus on todella iäti kestävä.

Kysymys 1828 Lisätty: 19.6.2018
Kristinuskon vakava ongelma minulle: kun Jumala ihmistä kutsuu, niin pitäisi olla itsestäänselvää, että jokainen ottaa kutsun vastaan. Ei kai kukaan voi olla niin tyhmä, että torjuu Jumalan itsensä. Tietenkin jokainen haluaa tehdä niin järkevästi, että ottaa tämän suurimman onnen ja ilon vastaan. Kun kuitenkin jotkut torjuvat Jumalan, niin siinä ei ole mitään järkeä. Se on tavallaan loogisesti mahdotonta. Ei kukaan halua niin onnetonta osaa itselleen, että torjuu Jumalan. Johtopäätös: joko Jumalaa ei ole olemassa tai sitten Kristinuskon tulkinta Jumalasta on virheellinen. Tai sitten on kolmas vaihtoehto: ihmisen järki ei kykene selittämään, miksi jotkut torjuvat Jumalan eli kadotukseen joutumisen syyn Jumala on salannut. Mikä on sinun vastauksesi tähän? Asia vaivaa minua suunnattomasti.
Vastaus:
Ks. kysymykset 338, 345, 470 ja 1133. Auttavatko ne antamaan vastausta kysymykseesi?

Kysymys 1827 Lisätty: 10.5.2018
Ilmoitin papille, että en ota häneltä ehtoollista vastaan, jos hän opettaa seurakunnassa, että uskosta ei voi luopua. Onko tämä käytäntö hyvä? Asia on minulle henkilökohtaisesti niin tärkeä. Kysymys ei ole LSRY:n papista.
Vastaus:
Kyllä sinulla on oikeus hakeutua niihin jumalanpelveluksiin, joissa opetetaan oikein. Itse en kävisi sellaisessa kirkossa, jossa en voi mennä ehtoolliselle.

Kysymys 1826 Lisätty: 10.5.2018
Onko räiskintäpelit ja toimintaelokuvien pelaaminen ja katselu syntiä jos tiedostaa sen että ne mitä niissä tapahtuu on oikeassa elämässä väärin ja että ei ikinä toimisi samoin?
Vastaus:
Sinänsä perustelu ontuu. Koska jos joku on väärin, se on väärin aina ja kaikkialla. Toisaalta on kautta aikojen leikitty "rosvoa ja poliisia". Tai muita vastaavia leikkejä. Maanpuolustusta sekä poliisin toimintaa voidaan hyvin jäljitellä myös tietyissä peleissä tai elokuvissa. Kyllä paljon riippuu näkökulmasta ja kokonaisuudesta. Tappaminen "tappamisen ilosta" ei ole missään kohdassa kristillisten arvojen mukaista.

Kysymys 1825 Lisätty: 10.5.2018
Mistä oppi kotiseurakuntaliikkeestä on peräisin? Onko se apostolinen oppi ja käytäntö?
Vastaus:
Ei tässä varmaan sinänsä ole kysymys opista. Raamatun aikana kristityt kokoontuivat isommissa kodeissa. Se oli käytännön ratkaisu, koska usein ei ollut muita vaihtoehtoja. Osittain sama käytäntö jatkuu. On helpompi ja kodikkaampaa kokoontua jossain kotona. Joskus syynä on se, että srk kieltää pääsyn kirkkotiloihin tai kirkkoon. Silloin tämä vanha käytäntö toimii oikein hyvin. :)

Kysymys 1824 Lisätty: 10.5.2018
Onko omia vanhempia pakko tavata joskus, vaikka asuisi 95 kilometrin päässä? Onko pakko esim. kerran vuodessa tavata? Velvoittaako 4. käsky siihen, että vanhempia on pakko tavata koko loppuelämä joskus? Mitä jos ei haluaisi vanhempia tavata, koska ei tule siitä niin hyvä fiilis?
Vastaus:
Vanhassa Vähä Katekismuksessa on hyvä selitys 4. käskyyn. Siinä sanotaan vanhempien kunnioittamisesta:
Meidän pitää pelkäämän ja rakastaman Jumalaa, niin ettemme meidän vanhempiamme, esivaltaamme ja isäntiämme katso ylen, emmekä vihoita, vaan pidämme heitä kunniassa, palvelemme heitä, olemme heille kuuliaiset, rakastamme heitä, ja pidämme heitä meidän silmiemme edessä.
Erityisesti tuo viimeinen kohta kertoo sinulle vastauksen kysymykseesi. Tämä on Raamatun opetus vanhempien kunnioittamisesta Lutherin sanoin.

Kysymys 1823 Lisätty: 10.5.2018
Tuntuu, että nukkumaan meno viivästyy ja syöminenkin meinaa unohtua, kun jää surffaamaan hengellisten asioiden äärelle. Vertailen eri käännöksiä ja alkutekstiä (olen opiskellut hieman alkukieliä), lueskelen tätä palstaa ja SLEY:n selityksiä jne. ja selailenpa keskustelupalstojen usein kiivaita keskusteluketjujakin, vaikka näissä jälkimmäisissä eksyttäjät pauhaavat eivätkä Sanan puolustajatkaan (joita sinänsä on usein ilahduttavan paljon tietyissä ketjuissa) aina kirjoita lähimmäisenrakkauden hengessä. Yleensä homma karkaa käsistä siinä, kun löytyy jokin mielenkiintoinen raamatunkohta tai kiistanalainen hengellinen kysymys, ja yksi sivupolku johtaa toiseen. Tätä tapahtuu ainakin muutaman kerran kuukaudessa - vielä useammin kyllä ihan muiden kuin hengellisten aiheiden tiimoilta, ei kuitenkaan mitään pornoa tai muuta haureellista.

Pitääkö huolestua? Usein sanotaan, ettei Raamatun luvusta voi vahinkoakaan olla, mutta pitäisikö yöllä kuitenkin nukkua? Oppiihan hyödyllisiä asioita yölläkin lukiessa. Onko hyvä idea rukoilla johdatusta, ettei setvisi niin paljon uskon kysymyksiä öisin? Kuinka paljon kannattaa amatööriteologina lukea hereetikkojen mielipiteitä ja eksegeesejä? Olen ajatellut, että esim. jottei elettäisi kuplassa ja pystyisi argumentoimaan paremmin, on syytä tutustua harhaoppisten argumentteihin.

Kiitos vielä hyvästä palstasta! Sitä on ylösrakennukseksi meidän evankelistenkin lukea.
Vastaus:
Kyllä oikeaan jumalanpalvelukseen kuuluu myös luomisen näkökulma. Ja se luomisjärjestys edellyttää, että ihminen nukkuu, lepää, ulkoilee, syö, juo jne. Noudata niitä yksinkertaisia tapoja ja arkinen elämäsi toimii hyvin. Oma käytäntöni on, että en jaksa paljoa seurata nettipalstojen teologisia keskusteluja noista syistä, jotka mainitsit kysymyksessäsi. Me tietysti olemme erilaisia ja meillä on erilaiset lahjat, mutta itse keskityn mieluummin omiin lukuharrastuksiin ja käyn ns. "face to face" keskusteluja. Olen huomannut, että netti harvoin soveltuu syvällisiin, teologisiin keskusteluihin. Tällainen kysymyspalsta on eri asia!!!

Kysymys 1822 Lisätty: 10.5.2018
Kiitos tästä mahdollisuudesta kysyä. Olen miettinyt tulevan kirkollisveron osallistumista. Onko kirkollisveron Raamatun mukaisia? Entä voiko osallistua silti, koska politiikka kiinnostaa.
Vastaus:
Kyllä kirkollisvero on siinä suhteessa raamatullinen mahdollisuus, että niin "kolehdin kanto" toteutuu helposti ja kätevästi. Ei se moderni tapa kantaa verona pientä kolehtia ole siis väärä. Ja kyllä: voit osallistua politiikkaan kristilliseltä arvopohjalta. Ei siinä ole mitään väärää.

Kysymys 1821 Lisätty: 10.5.2018
Ensiksi haluan tuoda tiedoksi sinulle,että olen epätoivoisessa kovenevassa ahdistustilassa?
koska en näe enää mahdolliseksi löytää oikeata oppia tai oppisuuntaa joka pitäisi kiinni Jumalan Sanan totuudesta mielestäni kirkot alkavat olla kaikki lähes luopuneita ? Jumalan kirjoitetusta sanan noudattamisesta eli hylätään selvästi kirjoitettu sana joka on luettavissa yhtä selvästi raamatusta.Miksi näin pitää olla ?esim miesparien vihkiminen Avioliittoon joka on Raamatun mukaan kauhistus Herran silmissä. kertooko Raamatun profetian Henki siitä mitään opittavaa tavalliselle kansalaiselle joka on nimen omaan siitä syystä tullut ahdistuksen tilaan .kiittäen neuvoistasi?'....... Ahdistunut.
Vastaus:
Kun luet Vanhaa Testamenttia, huomaat, kuinka usein Jumalan seurakunta on ajautunut vaikeuksiin ja suoranaiseen luopumukseen. Silloin on ollut vaikea aika, jota on seurannut rangaistus. Toisaalta taas Jumala antaa armossaan virvoituksen aikoja ja herätystä. Silloin on saatu tehdä koko kansakuntana parannusta. Sitä toivomme ja sitä rukoilemme yhä. Jumalan armosta on kirkossamme yhä raamatullista toimintaa ja julistusta. Etsi ja hakeudu niihin paikkoihin. Siellä sinua hoidetaan. Saat levätä - ja tulla hoidetuksi.

Kysymys 1820 Lisätty: 10.5.2018
Lähetin eräälle papille palautteen että en niin lapsellista ja ylimielistä ihmistä mene hengellisiin tilaisuuksiin kuuntelemaan. Tein oikein. Palautetta on tärkeä antaa. Kysymys ei ole LSRY papista.
Vastaus:
Olisit rukoillut ensin tuon papin puolesta ja mennyt sitten kuuntelemaan häntä. Olisit yllättynyt iloisesti!

Kysymys 1819 Lisätty: 10.5.2018
Ei ihmiset seurakunnassa yleensä myönnä, että ovat sydämeltään pahoja. Konna se on kristittykin sydämeltään. Onhan Bo Giertz sitä mieltä, että kristitty on musta kuin nuohooja.
Vastaus:
Kyllä tuo myönnetään joka kerta sunnuntain jumalanpalveluksessa, vanhan käsikirjan ripissä (synnintunnustuksessa). Tule sinne tunnustamaan omat syntisi muiden mukana.

Kysymys 1818 Lisätty: 10.5.2018
En minä mittään semmoisia pappeja tottele. Otan käskyjä vastaan ainoastaan Kristukselta.
Vastaus:
Jos pappi saarnaa oikein Jumalan sanaa, niin hänen sanansa on juuri ja nimenomaan Kristuksen sana sinulle. Jeesus sanoo: "Joka kuulee teitä, kuulee minua." Tämä edellyttää kuitenkin, että pappi ei lavertele ja päästele suustansa mitä tahansa vaan ymmärtää julistaa pyhän Raamatun mukaisesti.

Kysymys 1817 Lisätty: 10.5.2018
Kuinka erottaa lakihenkisyys aidosta ja terveestä kristillisestä elämästä? Voiko lakihenkisyyden pelossa tapahtuakin päinvastoin, ajautua kauemmaksi Kristuksesta? Esim tilanteessa, jossa sanotaan että tulisi lukea Raamattua päivittäin edes jonkin verran, ei tähän rutiinin perustamiseen lähde, koska kokee sen lakihenkiseksi?
Vastaus:
Tärkeä kysymys. Lain tehtävänä on ajaa Kristuksen luokse (Gal. 3:24). Siksi lain oikea käyttö vie meidät Vapahtajamme luo. Sen sijaan lain väärä käyttö eli lakihenkisyys yllyttää meitä ansaitsemaan tai itse hankkimaan sitä, minkä Kristus lahjoittaa lahjaksi. Kyllä Raamatun lukemisestakin saa tehtyä itsellensä ankaran lain, josta katoaa se iloisuus, joka sisältyy evankeliumiin. Esim. fariseukset lukivat ja opettelivat Raamattua - kuitenkin usein lakihenkisyyden mukaisesti. Toisaalta on totta, että "varjele tapaa, niin tapa varjelee sinua". Varmasti on hyvä tapa pyrkiä lukemaan hengellistä joka päivä. Jos se aina jää väliin muka lakihenkisyyden pelossa, lienee jossain vika ja paha sellainen. Joskus on hyvä ristiinnaulita ja kuolettaa oma liha, joka ei sallisi Raamatun tulle luetuksi. Se on hyvä muistaa myös. On varmaan hyvä, että rukouksessa tutkit sydämesi tilaa Raamatun valossa antaen Pyhän Hengen kirkastaa sinulle evankeliumin ihanuutta. Varmaan löydät sitten sopivan tasapainon kristillisessä kilvoittelussa.

Kysymys 1816 Lisätty: 27.3.2018
Olen erittäin surullinen siitä, etten ole löytänyt miestä, jonka kanssa voisin avioitua. Tuntuu, että niin moni mies ei nykyään halua ottaa miehen paikkaa perheessä eikä monestakaan miehestä ole perheen pääksi. Moni mies myös hyväksyy esim prostituution ja pornon. Synnitöntä ei tietenkään voi löytää, se on selvä. Mutta tunnen suurta ahdistusta, siitä että saatan jäädä miehettömäksi. Miksi avioituisin miehen kanssa joka ei halua olla perheen päänä ja ottaa miehen vastuuta? Surettaa vaan niin paljon, koska tahtoisin avioitua ja kamppailen myös seksuaalisten halujen kanssa. Usein tästäkään ei puhuta, kuinka nainenkin kärsii, kun joutuu elämään ilman sukupuoliyhteyttä. Olen nyt pidättäytynyt sukupuolielämästä, mutta se tuntuu kamalalta ajatukselta, että en tulisi koskaan enää sitä kokemaan.
Vastaus:
Otat esiin vakavan ja kipeän kysymyksen. Tämä on todellinen ongelma. Juuri juttelin erään asiantuntijan kanssa, jonka tapasin luentojeni yhteydessä. Hän kertoi, että "maailman suosituimman pornosivuston" kävijämäärät ovat räjähdysmäisessä kasvussa: viime vuonna taisi jo kaiken kaikkiaan olla 28 miljardia klikkausta... Suhteutettuna koko maailman väkilukuun kyse on valtavasta määrästä. Etenkin koska tuon luvun kokonaismäärästä voi laskea pois melkoisen ison joukon ihmisiä (jotka eivät ikänsä vuoksi pysty katselemaan pornoa tai joilla ei ole tietokonetta tai muuta vempainta tuota tarkoitusta varten). Vanhastaan on kristityissä piireissä puhuttu selkeästi ja rohkeasti maailman sekä kristittyjen eri arvoista. Jossain välissä se puhe on joutunut syrjään tai unohduksiin. Nyt sitä on taas ryhdyttävä korostamaan. On tosiaakin iso ero maailman ja Kristuksen kirkon arvomaailman välillä. Siksi minä toivon, että voisit löytää kunnon ja rakastavan ja vastuunsa tuntevan miehen kristillisistä piireistä. Kyllä näiden samojen ongelmien kanssa taistellaan myös kristittyjen nuorten parissa. Mutta hyvä jos taistelu on käynnissä eikä olla luovutettu kokonaan. Itse olen tavannut omassa työssäni useita kaltaisiasi. Mutta Jumalan armosta heille on kuitenkin löytynyt oma, hurskas puoliso vikoineen päivineen. Sitä saat rukouksen avulla pyytää itsellesikin. Kiitän sinua, että nostit tämän asian niin selkeästi ja omakohtaisesti esille. Tarvitsemme avoimuutta, koska tämä asia vaivaa monia muitakin. Toivotan sinulle siunausta. Suokoon Herra sinulle, mitä häneltä pyydät.

Kysymys 1815 Lisätty: 27.3.2018
Mistä tiedät mikä on Raamatun mukaan maan ikä?
Vastaus:
Ei sitä mistään tarkaan tiedä. Mutta sen kyllä tietää, että kyse ei ole miljardeista vuosista.

Kysymys 1814 Lisätty: 27.3.2018
Vaimoni jäi kiinni useasta pettämisestä 20 vuoden avioliittomme aikana. Voinko antaa anteeksi?
Vastaus:
Voit antaa anteeksi. Silti uskoisin, että tuollaisen vaikean tilanteen läpikäyminen vaatii rehellistä keskustelua ja asioiden kohtaamista. Ja ulkopuolinen apukin on yleenäs tarpeen. Erityisesti pettävän puolison olisi äärimmäisen tärkeätä käydä läpi pettämisen syitä ja syntyjä ja tapoja. Hänen pitäisi vakavissaan pohtia, kuinka parantaa tapansa ja osoittaa puolisolleen aitoa katumusta ja anteeksipyytämistä.

Kysymys 1813 Lisätty: 27.3.2018
Mikä on uskon ja tiedon suhde? Onko apostolinen uskontunnustus tietoa vai uskoa?
Vastaus:
Perinteisesti on sanottu, että uskoon liittyy kolme kohtaa:
1) tieto,
2) tiedon hyväksyminen, myöntymys
3) sydämen luottamus siihen, minkä kuulee ja tietää.
Tässä on mielestäni aika hyvin kuvattu uskon ja tiedon suhde. Mietipä sen pohjalta siitä aukenevaa vastausta kysymykseesi!

Kysymys 1812 Lisätty: 27.3.2018
pitääkö käydä kirkossa että tulee kristityksi, ja milloin?
Vastaus:
Kyllä uskon syntymiseen tarvitaan usein juuri elävää seurakuntayhteyttä ja jotakin toista, joka julistaa sinulle evankeliumin. Määristä taikka hetkistä on vaikea mennä sanomaan mitään yksiselitteistä. Pääasia on, että käy kirkossa ja nimenomaan sellaisessa kirkossa, jossa opetetaan oikein autuuden tiestä. Ja siellä kirkossa otat vastaan myös Herramme ehtoollisen syntien anteeksiantamiseksi.

Kysymys 1811 Lisätty: 27.3.2018
Minä olen tullut uskoon 10 vuotta sitten. Taustana minulla on pornoriippuvuus ja huoruus. Nyt vihollinen on etsinyt aukkoa tältä rintamalta, ja minua mieleni aluetta pommitetaan jatkuvasti ajatuksella hankkia vaimoleni kauniita alusvaatteita. Onko tämä syntiä. En löydä Raamatusta syytä, miksi se olisi syntiä, mutta ongelma on, ettei minun lihani on täynnä hillittömyyttä.

Toinen ongelmani on, että kun minuun ammutaan hillittömyyttä, vaimooni on ammuttu kylmyyttä, eikä hän halua rakastella kanssani. Joskus hän kuitenkkin saattaa tyydyttää minut kädellä tai suulla. Onko se syntiä. Minä en meinaa jaksaa enää tätä vihollisen pyöritystä. Kuitenkin Jumala sanoi Aatamille, että naisella on halu mieheen. Eli uskon, että myös vaimollani pitäisi olla halu minuun.
Vastaus:
On taivaallista, että olet saanut ja sinun on yhä edelleen lupa uskoa syntisi anteeksi. Turvaa aina Jeesuksen armoon. Myös hädän ja monien kiusausten keskellä. Ei siinä mitään väärää ole, jos puolisosi kanssa etsitte yhdessä kauniita tapoja yhteisen avioelämänne toteuttamiseksi. Seksi tulee oikeastaan tuon kaiken kauniin päälle täydentämään sitä. Ja se kysyy monesti toisen huomioimista kokonaisvaltaisella tasolla. Siksi jopa hyvässä avioliitossa saatetaan ajautua tilanteeseen, jossa toinen kokee olevansa lähinnä aviopuolisonsa himojen "toteutuskenttänä". Eikä silloin ehkä koe olevansa tasavertainen ja rakastettu itsenään vaan sen toisen puolison himojen "temmellyskenttänä". Pitkällä aikajaksolla tämä saattaa synnyttää ymmärrettävistä syistä haluttomuutta. Ei haluaisikaan olla toisen puolison "märkien päiväunien" kohde vaan pikemminkin juuri armas puoliso, joka on juuri sellaisenaan rakastettava eikä ainoastaan jonkinlaisena rakastajattarena ja petikaverina. En tiedä, kuinka paljon vaimosi on itse halunnut tyydyttää sinun tarpeitasi eri tavoilla, mutta joskus joku tapa voi tuntua vastenmieliseltä, mutta silti joskus tekee sitä toisen pyynnöstä. Jos kyse on kuitenkin tavasta, josta vaimosi ei pidä syvimmältään, myös se synnyttää ajan myötä haluttomuutta. Tietysti on myös elämäntilanteen ja iän myötä syntyviä uusia tilanteita, jolloin ei enää pädekään se, mihin on tottunut aiemmin. Silloin joudutaan kyllä miettimään uudesti, kuinka avioelämän alueella nyt edetään muuttuneessa tilanteessa. Joka tapauksessa voit sydämestäsi arvostaa, ihailla ja myös rakastaa vaimoasi, joka monesti ja monella tapaa on halunnut olla apusi ja tukesi elämäsi eri tilanteissa. Toivon sydämestäni, että löydätte ja uudelleen ihastutte toisiinne. Vaikka toisaalta arki ja elämän rosot ja risaisuudet totta kai antavat oman haasteensa. Eikä täällä ajassa ikinä mikään ole täydellistä. Siksi vielä lopuksi tunnen kehotusta kannustaa pohtimaan myös, millaisia malleja pornoriippuvuus sinussa synnytti. Ne voivat vääristää toiveemme ja nostattaa täysin vääriä odotuksia. Juuri sellaisia, että vaimo ei muuta teekään kuin odottaa kotonaan miestänsä "niissä vasta ostetuissa alusvaatteissa". Varmaan noinkin arkisessa elämässänne tulee käymään, mutta kyllä arkeenne on mahtuva paljon muutakin: sekä ikäviä että iloisia hetkiä. Kääntykää kaikessa Jumalanne puoleen ja rukoilkaa johdatusta myös näihin hyvin herkkiin kysymyksiin. Hän teitä siunatkoon.

Kysymys 1810 Lisätty: 27.3.2018
Hei, Raamattu selkeästi opettaa, että Jeesus sovitti kaikkien ihmisten ja koko maailman synnit. Sovitustyön jälkeenkin pelastukseen tarvitaan uskoa Jeesukseen kristukseen, jonka Jumala lahjoittaa ihmiselle evankeliumin kuulemisen kautta. Eikä uskon synty ja pysyminen ole ihmisestä kiinni, vaan se syntyy evankeliumin kuulemisesta. Mutta se ihmetyttää, miksi Jumala uhrasi ainoan poikansa KOKO maailman edestä, jos ei kuitenkaan pelasta kaikkia ihmisiä. Miksi ihmeessä Jumala poimii muutamat ihmiset pelastuksen osallisuuteen vaikka jokaisen synnit on sovitettu.
Tai onko sittenkin niin, että ihmisellä on osuus omaan pelastukseen?
Vastaus:
Meille on annettu tehtäväksi juuri julistaa kaikille tuota evankeliumia, joka synnyttää uskon. Kaikki eivät ole sitä kuulleet. Ja jopa ne, jotka ovat sitä kuulleet, eivät ole saaneet kuulla sitä puhtaasti saarnatuksi vaan sen sanomaa on sekoitettu ihmisten omilla mielipiteillä ja teoilla ja yrittämisillä. Ihminen ei pysty millään ansaitsemaan autuuttansa. Ja sen sanot raamatullisen selvästi tuossa edellä. Pahuuteen ihminen kyllä kykenee ja sen pahimpana ilmentymänä on evankeliumin hylkääminen. Tässä on sanottu, mikä jää ihmisen osuudeksi: Hän jopa vastustaa ankarasti ja sitkeästi evankeliumin sanomaa. Sen vastaanottaminen on evankeliumissa vaikuttavan Pyhän Hengen lahjaa.

Kysymykset: 1730-1749, 1750-1769, 1770-1789, 1790-1809, 1810-1829, 1830-1849, 1850-1869, 1870-1889, 1890-1909, 1910-1929Sivuja päivitetty viimeksi 14.9.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com