Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1400
Kysymykset: 1401-1600
Kysymykset: 1601-1800
Kysymykset: 1801-1917

Kysymykset: 1595-1614, 1615-1634, 1635-1654, 1655-1674, 1675-1694, 1695-1714, 1715-1734, 1735-1754, 1755-1774, 1775-1794

Kysymys 1694 Lisätty: 1.3.2017
Tunteeko jumala kuinka ihminen kärsii esim omantunnon tuskia synnin takia?. Itselleni on vain niin vaikea sisäistää sitä, että jumala rakastaisi minua kun Tunnen itseni liian suureksi syntiseksi.
Vastaus:
Jumala tuntee. Eikä kukaan ole hänelle liian suuri syntinen. Sitä varten Jeesus tuli maailmaan, että hän saisi syntiset pelastaa.
Itse asiassa on hyvä, kun tunnet itsesi "suureksi syntiseksi". Silloin sinä ymmärrät, että tarvitset Vapahtajaa. Iloitse siis hänestä!

Kysymys 1693 Lisätty: 1.3.2017
Eikö se hengellinen ylpeys siitä tule, että aina vaan ihminen ajattelee, että mennään pohjiaan ja pohjiaan myöten syvemälle uskossa vaan kunnes ollaan Mariaanien haudan syvyyksissä? Tilaisuuksissa ravaamista ylenpalttisesti, Raamatun suhteen on koko ajan vain päästävä syvemälle ja pohjiaan myöten syvemmälle jatkuvan edistyksen ajatuksin, rukoillaan jatkuvasti uusia kokemuksia, tutustutaan jatkuvasti eri kirkkoihin ja uskonsuuntauksiin, vieraillaan kaikissa mahdollisissa hengellisissä paikoissa keräämässä kokemuksia, käydään raamattukursseja ympäri maata, luetaan kristillinen kirja toisensa perään miettimättä motiiveja, tutkin kaikki kristillinen netistä, jne. Eikö se perusevankeliumi ihmiselle riitä, joka tekee nöyräksi?
Vastaus:
Kyllä perusevankeliumi riittää. Enkä itsekään kannata tuollaista eri paikoissa ravaamista. Mutta kyllä sinä tarvitset ehdottomasti seurakuntayhteyttä. Et selviä yksin. Ja Raamatun on sinua syvästi rakastavan Jumalan sanaa sinulle. Miksi et siis sitä lukisi, kun siinä kerran pääset tuntemaan Kaikkivaltiaan armollista mieltä? Ehtoollisessa kohtaat sinun edestäsi kuolleen Herrasi. Siksi se innostaa sinua tulemaan hänen tykönsä saamaan syntisi anteeksi. Tästä tässä kaikessa on kyse.

Kysymys 1692 Lisätty: 1.3.2017
Kyllä minun mielestäni luterilaisuus JUURI NIMENOMAAN SIINÄ johdattaa ihmiset lain alle, että pitäisi yhtämittaan juosta messussa ja sitten annetaan sellainen kuva ikäänkuin ehtoollinen olisi pelastukseen välttämätön. Luterilaiset tekevät vahinkoa kun korostavat liikaa messussa ja ehtoollisella käyntiä. Ihmiset alkavat kuvittelemaan, että täytyy tässä nyt sitten koko ajan messussa juoksemisen avulla ylläpitää omaa pelastuksen tilaansa. Ei pelastus mitään ylläpitoa vaadi omien suoritusten avulla. Oikea ylläpito on se, että jatkaa uskomistaan Jeesukseen. Pelastus on armosta ja uskosta, ei ylläpidosta. Ja jos joku kotonaan ahkerasti rukoilee ja lukee Raamattua, niin tyhmää mennä semmoiselle ihmiselle sanomaan, että et mitenkään säily uskossa, jos et yhtämittaa juokse messussa.
Vastaus:
Juuri tuo uskossa jatkaminen merkitsee, että saa antautua Jumalan hoidettavaksi ja rakastamaksi esim. juuri jumalanpalveluksessa ja ehtoollisen vietossa. Et selviä yksin - ilman seurakuntayhteyttä. Tämä on se pointti!

Kysymys 1691 Lisätty: 1.3.2017
Täällä on ollut paljon puhetta synnistä jota ei koskaan saa anteeksi. Sinun mielestäsi se on siis sydämen paatumista?
Miksi Jeesus sitten viittasi siihen että siihen syyllistyy puhumalla?
"joka sanoo sanan ihmisen poikaa vastaan se annetaan anteeksi" jne

Mitä jos vahingossa sanoo jotain mitä ei tarkoita? Pelkään syyllistyneeni tähän syntiin. koska vahingossa lipsautin samantapaisen sanan mitä nuo fariseukset sanoivat. Mikä on PH:n rooli ihmisen uskon elämässä? Mitä hän tekee ja mistä tietää että hän ei ole jättänyt minua?
Olen pyytänyt tätä anteeksi mutta minusta tuntuu ettei Jumala enää kuule minua.
Vastaus:
Lue kysymys 21.

Kysymys 1690 Lisätty: 1.3.2017
Mistä sen voi tietää että kuuluu Jeesukselle?. Onko se tunne vai pitääkö vain sokeasti luottaa ja toivoa?

Eikö Jeesus luvannut ottaa aivan kaikki vastaan jotka tulevat hänen luokseen?
Vastaus:
Olet Jeesuksen oma, kun sinut on kastettu hänen omakseen ja kun uskot hänen armolupauksensa, että jokainen saa syntinsä anteeksi hänen verensä tähden.

Kysymys 1689 Lisätty: 1.3.2017
Eikö länsimaisen kristillisyyden ongelma ole liika tietopainotteisuus?
Vastaus:
Ainakin nykyaikana tämä on yksi vaaratekijä. Toisaalta postmoderni aikamme halveksii selvää tietämistä. Kaikki muuttuu epämääräiseksi "minusta tuntuu"-ajatteluksi. Tosi usko tarvitsee tietoa. Ei mitä tahansa tietoa vaan sitä, minkä Raamattu meille julistaa.

Kysymys 1688 Lisätty: 1.3.2017
Kun me rukoilemme tuleeko meidän rukoilla Jumalaa vai Jeesusta vai käykö molemmat?
Vastaus:
Jeesus on tosi Jumala, joka tuli ihmiseksi. Siksi ei ole mitään eroa, rukoileeko Jumalaa vai Jeesusta.

Kysymys 1687 Lisätty: 1.3.2017
Onko uskoontulo yksin jumalan teko? Onko luonnollisella ihmisellä ollenkaan halua tulla Jeesuksen luo vai onko se halukin Jumalan aikaansaamaa?
Vastaus:
Uskoontulo tapahtuu yksin evankeliumin voimasta, kun se meille puhtaasti ja oikein julistetaan. Evankeliumi on Jumalan voima. Luepa esim. Room. 1:16-17.

Kysymys 1686 Lisätty: 1.3.2017
Pääsevätkö eläimet taivaaseen? Onko raamatussa mitään mainintaa eläimistä?
Vastaus:
Kyllä voimme ajatella hyvästi niin, että "uudet taivaat ja uusi maa", jotka luodaan, ovat alkuperäisen luomistyön suurenmoinen jatke vielä syvemmässä merkityksessä. Siksi emme voi ajatella esimerkiksi niin, että Jumala olisi luonut kukkaset, eläimet, linnut jne vain tätä maailmanaikaa varten. Kyllä taivaassa se kaikki jatkuu tavalla tai toisella.

Kysymys 1685 Lisätty: 1.3.2017
Mitä on Jumalan tahto? Mitä jumala haluaa ihmisestä? Voiko jumala koskaan hylätä tai jättää ihmisen vaikka tämä haluaisi tulla takaisin?
Vastaus:
Lue Raamattu. Lue se kokonaan. Siinä on kirjoitettuna Jumalamme tahto. Ennen muuta hänen tahtonsa pelastaa syntinen. Hyvä kohta Joh. 3:16. Se on koko Raamattu pienoiskoossa.

Kysymys 1684 Lisätty: 1.3.2017
Onko synnintunto lahja? onko luonnollisella ihmisellä synnintuntoa?
Vastaus:
Synnintunto syntyy lain saarnasta. Lue Room. 3:19-20.

Kysymys 1683 Lisätty: 23.2.2017
Rakastaako jumala samalla tavalla jokaista ihmistä riippumatta siitä kuinka suuria syntejä he ovat tehneet?
Vastaus:
Kyllä. Se on sanottu esim. tuossa tutussa pienoisevankeliumissa. Elikkä Joh. 3:16, jossa puhutaan siitä, kuinka Jumalan rakastaa (koko) maailmaa, jotta ei yksikään hukkuisi.

Kysymys 1682 Lisätty: 23.2.2017
Ovatko syntiset ajatukset samalla tavalla kadottavia kuin syntiset sanat?. Itselläni on ahdistuneisuushäiriö todettu ja koen tunkeilevia pahoja ajatuksia joita en haluaisi ajatella.

Ymmärtääkö jumala, että minä en ikinä haluaisi ajatella niitä?
Iso osa näistä pakkoajatuksista liittyy nimenomaan siihen kohtaan kun Jeesus puhui anteeksiantamattomasta synnistä.

Pelkään vain ettei Jeesus huoli minua luokseen koska tunnen itseni niin huonoksi ihmiseksi näiden ajatuksieni takia.
Vastaus:
Jokainen synti kadottaa. Olipa kyse "pienestä" taikka "suuresta" synnistä. Yhtä hyvin pieni kivi menee pohjaan kuin isokin. Tämä opetus on perustava Raamatussa. Syntien "erottelu" ei tarkasti ottaen vaikuta synnin kadottavuuteen. Ja sitten vielä tärkeä ja entistä tärkeämpi totuus: Kyllä Jumala tuntee sinun ajatuksesi. Varmasti hän tietää, että kärsit niistä. Hän tahtoo armahtaa ja anteeksiantaa. Siksi hän antoi Jeesuksen KOKO maailmalle, siispä myös sinulle. Sinun pahojen ajatustesikin tähden hän kuoli ja se armo koskee sinua yhtä hyvin kuin muitakin. Ja se koskee sinua ja muita ihan joka päivä. Ei Jeesus sinua hylkää. Jokainen kristitty tuntee väliin sydämessään pilkkaavia ajatuksia. Et sinä ole edes yksin vaikeuksiesi kanssa. Olisitpa vaikka "terve" taikka sitten "vähemmän terve", ei tämä ongelma poistuisi sisimmästäsi. Siitä voit olla varma. Jopa kuolinvuoteella ovat kristityt joutuneet taistelemaan rienaavien ajatusten kanssa. Tärkeintä on silloin muistaa, että tätä vartenhan Jeesus tuli kantamaan syntimme.
Muistatko, kun ihmiset rienasivat Kristusta hänen ollessaan ristillä? Mitä hän teki? Rukoili heidän puolestaan! Siis hän rakasti heitä siltikin. Samoin hän rakastaa sinuakin. Et ole hänen hylkäämänsä. Luota lujasti häneen ja juokse (sellaisena kuin olet) hänen syliinsä. Hän sulkee sinutkin syleilyynsä.

Kysymys 1681 Lisätty: 23.2.2017
Voinko seurustella 14w marcuksen kanssa joka on norjalainen laulaja ja itse olen 11w suomalainen tyttö enkä osaa norjaa?
Vastaus:
Puhutko nyt Marcus & Martinuksen lauluduon Marcuksesta? Miten te olette tutustuneet toisiinne tähän mennessä? Mitä kieltä aiotte puhua, jos kyse olisi nimenomaan seurustelusta? Tärkeintä joka tapauksessa on Jumalan tahdon etsiminen kaikessa. Olisiko tässä varsinaisesti kyse nuoren toiveista ja unelmista? Lähden siitä, että tämä kysymys kuitenkin tarkoittaa täyttä totta ja vastaan siihen siksi "täysillä". Mielestäni et noin nuorena ole kypsä seurustelusuhteeseen. Tutustu ihmisiin (poikiin ja tyttöihin) hyvässä seurassa. Kysele rukouksessa johdatusta elämääsi - ja Jumala on johdattava sinulle oikean puolison.

Kysymys 1680 Lisätty: 23.2.2017
Mitä tarkoitetaan termeillä aito usko tai pelastava usko.
Voiko ihminen olla uskossa ja silti joutua helvettiin, jos ei usko oikealla tavalla?
Vastaus:
Aito usko ja pelastava usko tarkoittavat samaa eli luottamusta yksin Jeesuksen hankkimaan sovitukseen minun syntieni edestä.
Siksi ei jokainen "tule omalla uskollaan autuaaksi", jos sillä tarkoitetaan minkäkaltaista uskoa tahansa. Syvimmältäänhän usko sellaisenaan ei ketään pelasta vaan uskon kohde. Pelastava usko turvautuu Kristukseen. Sen kohde on hän ristiinnaulittuna. Muu "usko" on eksytystä. Se turvautuu esim. omaan itseensä taikka johonkin muuhun pelastajaan. Sellainen usko vie tunnustajansa tosiaankin helvettiin - kuten kirjoitit.

Kysymys 1679 Lisätty: 23.2.2017
Miten meidän pitäisi vastata ns. fundamentalismisyytöksiin kun sitä käytetään herjauksena?
Vastaus:
Jos herjataan, silloin ei edes pyritä asialliseen keskusteluun. Siksi herjauksiin vastaaminen ei yleensä kannata. Kannattaa sen sijaan rakastaa, rukoilla ja julistaa evankeliumia täydellisen anteeksiantamuksen lahjasta. Kun se sanoma otetaan uskossa ja luottamuksessa vastaan, loppuu herjaaminen ja herjaaja tulee pyytämään anteeksi hulluuttansa.

Kysymys 1678 Lisätty: 23.2.2017
Mitä Jeesus tarkoitti sillä, että ei kukaan voi tulla hänen luokseen ellei isä häntä vedä?
Vastaus:
Sitä, että pelastus on yksin armosta. Myös Jumalan tykö tuleminen on armoa ja osoitus hänen "vetämisestään".

Kysymys 1677 Lisätty: 23.2.2017
Kattaako Jeesuksen sovitustyö tosiaan kaikkien ihmisten kaikki synnit. Joskus mietityttää että olisinko poikkeus säännöstä. Eli onko olemassa niin isoa syntiä mitä ei katumalla ja anteeksipyytämisellä saisi anteeksi.
Vastaus:
Ei ole. Kaikki synnit on Kristuksen veri sovittanut.
Ei edes Pyhän Hengen pilkka ole sen tähden anteeksiantamaton, että se olisi liian suuri anteeksiannettavaksi. Ei vaan siksi, että se merkitsee täydellistä paatumusta, jolloin ei Kristuksen hankkima täydellinen anteeksiantamus enää kelpaa ja sen torjuu pilkaten ja häväisten kovakorvaisesti ja toistuvasti.

Kysymys 1676 Lisätty: 23.2.2017
Mistä löytyy LSRY:n raamattunäkemys, josta sen voisi lukea?
Vastaus:
Raamatusta! (Mitään muuta "virallista" ei ole julkaistu.)

Kysymys 1675 Lisätty: 23.2.2017
Tuli huono mieli kun kirjoitit, että Raamattu on virheetön. Luulisi että noin järkevä tyyppi kuin sinä, niin sanoisi, että Raamatussa näkyy inhimillinen vajavuus myös paikoin epätarkkuuksina. Mutta luulenpa että tarkoittanet Raamatun virheettömyydellä sitä, että se ei tarkoituksellisesti johda harhaan, vaan siinä mitä se opettaa, niin se on luotettava. Tähän voin yhtyä.
Vastaus:
Luther sanoi, että hän tulee mieluummin Jumalan pettämäksi kuin ihmisten. Siksi hän luotti Raamattuun. Ja lisäsi, että kyllä on kuitenkin mahdotonta joutua Jumalan pettämäksi. Hän on oikeassa aina ja hänen oikeamielisyytensä koituu lopulta pelastukseksemme omasta hulluudestamme. Älä turhaan anna tämän pahoittaa mieltäsi! Päinvastoin. Iloitse, että hulluna ihmisenä saat Jumalasta varman ja totuudellisen puolestapuhujan itsesi hyväksi.

Kysymykset: 1595-1614, 1615-1634, 1635-1654, 1655-1674, 1675-1694, 1695-1714, 1715-1734, 1735-1754, 1755-1774, 1775-1794Sivuja päivitetty viimeksi 3.8.2019
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com