Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Laulukirjat
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1400
Kysymykset: 1401-1600
Kysymykset: 1601-1800
Kysymykset: 1801-1998

Kysymykset: 1001-1020, 1021-1040, 1041-1060, 1061-1080, 1081-1100, 1101-1120, 1121-1140, 1141-1160, 1161-1180, 1181-1200

Kysymys 1100 Lisätty: 5.2.2012
Miten tarkalleen ottaen on, että jos on puhunut papille jostain asiasta, niin saako pappi tehdä siitä saarnaansa anonyymin esimerkkitapauksen? Jos ei halua kuulla omista asioistaan saarnatuolista, niin pitääkö siitä älytä erikseen mainita papille?
Vastaus:
Ei siitä tarvitse erikseen papille mainita. Sen pitäisi olla hyvin selvää muutenkin.
Ei sielunhoitokeskusteluja kuulu levitellä koko maailmalle.
Eri asia on, jos itse antaa luvan taikka jos on esim. itse asiasta puhunut myös julkisesti.

Kysymys 1099 Lisätty: 5.2.2012
Kirjoitit vastauksessa kysymykseen 1093: "Kaikkialla siellä, missä Jumalan sanaa oikein julistetaan ja sen mukaisesti toimitaan ja eletään, siellä vaikuttaa Pyhä Henki."

Kuinka kaltaiseni ei-kristitty voi tietää, missä noin julistetaan ja toimitaan?
Vastaus:
Lue vaikka se seuraavan vastauksen raamattuviite. Joh. 8:31-32. Jeesus lupaa kirkastaa itsensä ja totuuden jokaiselle, joka etsii häntä ja totuutta sydämestään.
Jos tahdot löytää Jeesuksen, rukoile yksinkertaisesti seuraavin sanoin:
"Jeesus! Kiitos, että olet kuollut puolestani ja sovittanut minun syntini. Herra, en tunne Sinua vielä. Mutta tahtoisin, että Sinä kirkastaisit itsesi minulle. Auta minua löytämään elämääni aito totuus. Haluan etsitä sitä luotasi. Tue minua etsinnäsi. Amen."

Kysymys 1098 Lisätty: 5.2.2012
Luonnehäiriöinen ihminen on mitätöinyt ja vähätellyt minua, yrittänyt alistaa, valehdellut minusta ja uhkaillut. Raamatussa sanotaan..."minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa"...
Pitäisikö minun nyt mennä hänen luokseen ja unohtaa alussa mainitsemani? Se kun ei ihan helppoa ole ja arvostus itseäni kohtaan pistää vastaan.
Vastaus:
Minusta sinun ei kannata lähteä kontaktoimaan tällaisen "ystävän" kanssa. Ei ainakaan nyt. Ole rauhassa ja ota vastaan todellisten ystävien apua ja hoivaa. Monesti avun tarjoaminen sille, joka ei sitä edes halua, on hukkaan heitettyä aikaa. Lisäksi harvemmin on ollut hyväksi, jos uhri rupeaa "sielunhoitajaksi" pahantekijälle, joka on häntä piinannut. Se on oikeastaan aina päättynyt huonosti ja onnettomasti.
Arvosta itseäsi ja kiitä Jumalaa kaikista luomisen lahjoista ja ota vastaan hänen hyvyyttään ja rakkauttaan päivittäin.

Kysymys 1097 Lisätty: 5.2.2012
Rakastin tanssia pikkulapsena. Sen harrastaminen kiellettiin syntinä. Koulu vei ihmeellisiin näytelmiin Porin teatteriin. Vanhemmat eivät koskaan, eivät he olleet käyneet edes elokuvissa. Moinen on syntiä. Leikin pelikorteilla seiskaa ja paskahousua naapurien lasten kanssa. Sain kuulla korttipelin olevan syntiä ja vaarallista, johtavan uhkapeliin. Kun sain nuhan ja yskän, olin varma että se on jumalan rangaistus "synneistäni" ja olin aivan tolaltani. Olin epätoivoinen siitä että jos isä ikinä tekee mitään syntiä, jumala kostaa sen minulle. Ja isoisän synnit myös. En ollut täyttänyt kymmentä.

Lauloin mitään ymmärtämättä Siionin virsiä ja halullisia lauluja. Rukoilin. Elin pelossa ja ahdistuksessa. Kun täytin 18 muutin pois Eurajoelta.

Kysymykseni on, kuulostaako siltä että perheeni eli rukoilevaisuuden vaikutuksen piirissä? Ovatko nämä tyypillisiä rukoilevaisten 70-80-luvun lasten muistoja? Tästäkö se johtuu, että ilon kokeminen on aikuisenakin vaikeaa, ja ei tunnu hyväksytyltä.

Kyselin eri eteläsuomalaisten paikkakuntien luterilaisilta näistä kokemuksistani, he eivät tunnistaneet kuvaamani kaltaista ankaran rajoitteista uskontoa omaksi luterilaisuudekseen.
Vastaus:
Ei minullekaan ole tuttua mainitsemasi kristillisyys. Mutta kyllä varmaan kaikkea mahtuu laajaan kristillisyyteen. Lasta ei kuuluisi tuolla tavalla pelotella. Täytyy keskustella asioista asiallisesti j arauhallisesti. Se, mitä Raamattu ei kuvaile yksiselitteiseksi synniksi, sitä ei saa (ikään kuin "varmuuden vuoksi") luokitella synniksi. Raamatusta kun ei saa poistaa mitään, mutta ei siihen saa lisätäkään mitään. Näin rajat piirtyvät oikein ja selvästi.
Toivoisin, että löytäisit parempia kokemuksia kristillisyydestä. Toivon, että saisit kohdata elävän ja sinua rakastavan Jumalan. Jaksaisitko vielä yrittää?

Kysymys 1096 Lisätty: 10.1.2012
Hyvä tapa kun on vapaalla lukea raamattua 3 lukua aamulla ja 3 illalla. Töissä olessa 3 lukua ainakin per päivä. Vai olisiko parempi lukea 1 luku per päivä ja 10 sivua selitysteosta, niin että lukisi jokaiseen Raamatun kirjaan selitysteoksen? Jossain määrin tässä pitää paikkansa, että vähemmän on enemmän.

Ja kun kirjasto on olemassa ja siellä on hyvää materiaalia, niin varmasti olen vastuussa myös siitä miten käytän sitä. Vai olisiko Raamattua lukiessa hyvä ainoastaan ottaa ylös ne kohdat joita ei ymmärrä ja niihin käyttää selitysmateriaalia lukemalla pätkiä selitysteoksista?

Olen maallikko. En toimi missään virassa kirkossa. Vastaus on omasta mielestäni tapauskohtainen.
Vastaus:
Pääasia on, että lukee Raamatun sanaa rukouksella ja omaa itseensä soveltaen. Jokainen löytäköön itse parhaan tapansa. Kaikkea, mikä auttaa ymmärtämään Jumalan sanaa, on lupa käyttää hyödykseen. Ja onneksi on paljon hyviä selitysteoksia, jotka auttavat eteenpäin ymmärryksen tiellä, mutta jotka eivät koskaan korvaa itse pyhän sanan lukemista!

Kysymys 1095 Lisätty: 10.1.2012
Minä pyytäisin tässä lähinnä perheeni puolesta esirukousta... olen itse uudestisyntynyt Jumalan lapsi ja uskon Jeesukseen Kristukseen ja joskus haluan olla eri tilaisuuksissa mukana... Vanhempiani se välillä ärsyttää... Isä ei ole mitenkään ilmaissut kantaansa... äidin tilanne on huolestuttava, toisaalta sanoo uskovansa Jumalaan ja käy kyllä kirkossakin aina joskus (tosin harvemmin). Kuitenkin sitten toisaalta hän tutkii "enkelikortteja" sekä käy ennustajilla ja meedioilla ja lukee horoskooppeja. Eikös tämä ole kuitenkin ns. kahden tien kulkemista?
Vastaus:
Kristityn ei missään tapauksessa sovi käydä meedioilla ja hakeutua ennustajien luokse. Se ei ole edes ns. kahden tien kulkemista vaan täydellistä eksymistä totuuden tieltä.
Jäämme esirukouksiin rakkaittesi puolesta.

Kysymys 1094 Lisätty: 10.1.2012
Kysyisin ihan kysymys 1091 vastaukseesi perustuen. "Kaikkea sitä kuulee, kun vanhaksi elää. Jätä tuollaiset "hörinät" täysin sivuun. Ei niistä ole mihinkään. Väittää voi kaikenlaista, mutta kukaan ei pysty tuollaista soopaa todeksi todistamaan." miten raamatun tekstin voi todistaa todeksi, koska raamattu ja "usko" ylipäätään on vain uskon asia. uskontohan on vai uskomista ns parempaan jne jne, mutta ei kukaan voi todistaa uskoa todeksi, vai voiko? mikä on sinun mielipide asiasta?
Vastaus:
Vastauksessa oli siis puhetta väärien uskomusten esittämisestä. Ja niiden tueksi pitäisi esittää jotakin tukea, jos niitä "esittelee" totuutena. Raamatun puheen ja tekstin koetinkivenä on Joh. 8:31-32 ja vastaavat kohdat. Jumala vastaa sanastaan ja ihminen kokee, jos ja kun se toimii. Siinä on totuus.

Kysymys 1093 Lisätty: 10.1.2012
Voivatko herätysliikepastorit (esim. sinä tai SLEY:n tyypit) järjestää rippikoulun ja kastaa aikuisen vai tapahtuuko tuo aina paikallisessa evl.fi-seurakunnasa?

Toinen kysymys... Miten suhtauut Luther-säätiöön?
Vastaus:
Kyllä herätysliikepapit voivat järjestää yksityisen rippikoulun ja rippikoululeirin (jälkimmäiseen anotaan lupa tuomiokapitulilta).
Kaikkialla siellä, missä Jumalan sanaa oikein julistetaan ja sen mukaisesti toimitaan ja eletään, siellä vaikuttaa Pyhä Henki. Sen totuuden valossa kelpaa tarkastella kaikkea toimintaa kirkossamme laajemmin ja yksityiskohtaisemmin.

Kysymys 1092 Lisätty: 10.1.2012
Upotuskasteen kannattajat väittävät, että tavanomaisessa valelevassa kasteessa ihmistä ei kasteta, vaan KASTELLAAN, eikä tämä kaste siksi päde. Raamatussa kyllä käytetään upotuskastetta mutta kumoaako se tavallisen kasteen pätevyyden? On erikoista ajatella, ettei monet miljoonat valelemalla kastetut ihmiset pelastuisi. Onko ratkaisevaa sittenkin usko kasteeseen? Onko upotuskasteessa kyse vain teknisestä asiasta, jossa ihminen helposti haluaa sitoa itsensä hankalimpaan vaihtoehtoon, jotta saisi suorittaa jotain itsekin? Tietysti upotuskaste voi olla yhtä hyvä vaihtoehto, jos se suoritetaan vapauden hengessä?
Vastaus:
Ksteessa tarvitaan vettä ja Jumalan sanaa. Eli tehdään juuri niin kuin Jeesus käski. Kastetaan vedellä hänen sanansa mukaisesti. Se on siinä. Veden määrä ei sinänsä ole ratkaiseva. Upotuskaste sopii kristilliseksi kasteeksi yhtä lailla kuin valelukaste. Kun yleensä viitataan tässä yhteydessä kasteeseen vanhan ihmisen hautauksena, on hyvä muistaa, että Jeesustakaan ei haudattu "maan poveen" vaan kallioon hakattuun hautaan. Vanhat kastekappelit kuvasivat tätä. Niissä oli ovi, joka johdatti kastekappeliin ja sen ulkopuolelle jätettiin vanhat vaatteet. Sitten kastettava astui veteen, jossa toimitettiin kaste valelemalla vettä kastettavan päälle. Kasteen jälkeen kastettava poistui toisesta ovesta, jonka luona hänelle puettiin ylle uudet vaatteet. Raamatun esimerkkien valossa siis tuntuu vahvasti liiotetulta väittää, että kastettava olisi aina UPOTETTAVA veteen. Niin voidaan tehdä evankeliumin vapaudessa, mutta pakkoa ei ole.

Kysymys 1091 Lisätty: 13.12.2011
en ymmärrä raamatusta yhtään mitään, ja sitä on todella raskas ja puuduttava lukea... onko siihen kaikkeen pakko uskoa?? olen kuullut että osa raamatun miespuolisista henkilöistä olisi ollut alunperin naisia, mutta miksi heidän sukupuoltaan on vaihdettu?? johannes kastajakin olisi ollut alunperin nainen...
Vastaus:
Raamattu aukeaa - lukemalla. Ennen lukemista myös rukoile Jumalaa kirkastamaan sinulle sanansa. Lukemisen jälkeen kiitä saamastasi ja mieti, kuinka sen voit panna elämässä käytäntöön. Ei kannata aloittaa Raamatun vaikeimmista kirjoista. Aloita vaikkapa Uuden Testamentin puolelta; lue ensimmäiseksi Johanneksen evankeliumi, sitten esimerkiksi Johanneksen kirjeet.
En tiedä sitten, kuka on joskus väittänyt, että muka osa Raamatun miespuolisista henkilöistä olisi ollut alunperin naisia. Kaikkea sitä kuulee, kun vanhaksi elää. Jätä tuollaiset "hörinät" täysin sivuun. Ei niistä ole mihinkään. Väittää voi kaikenlaista, mutta kukaan ei pysty tuollaista soopaa todeksi todistamaan.
Siunausta matkallesi Raamatun maailmaan!

Kysymys 1090 Lisätty: 10.12.2011
Tässä kohtaa kristinusko ei ole mielestäni reilu, mikäeli jollakin syvälle sademetsään syntyneellä ihmisellä ei ole mahdollisuuttakaan tulla uskoon, vaan hän joutuu kadotukseen siitä syystä ettei koskaan ole kuullutkaan kristinuskosta. Onkohan asia tosiaan näin? Tämä kysymys liittyy aiempaan kysymykseen nro. 1088.
Vastaus:
Paavali kertoo Roomalaiskirjeen 10:14-15, miten ihminen voi tulla uskoon. Sen mukaan tarvitaan Herran avuksi huutamista. Se taasen edellyttää kuulemista, joka puolestansa edellyttää, että joku saarnaa. Ja saarnaaminenhan edellyttää, että joku on lähetetty. Silloin ollaan juuri keskellä lähetystötä ja Raamatun antamaa lähetyskäskyä "mennä kaikkeen maailmaan". Näin evankeliumi kulkee eteenpäin.
Kysymys 1088 koski lähinnä sitä, onko kaikilla ihmisillä "jossain vaiheessa elämäänsä" mahdollisuus kuulla evankeliumia. Siihen on kait kaikkien vastattava rehellisesti "Ei!". Kaikki eivät kerta kaikkiaan pysty kuulemaan evankeliumia elämänsä aikana. Siitä, miten niiden käy kuoleman jälkeen, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia "oman elämänsä aikana", on keskusteltu paljon. Jotkut ovat arvelleet esim. 1. Piet. 3:18-20 pohjalta, että näillä ihmisillä olisi kuoleman jälkeen mahdollisuus kuulla evankeliumi. Tästä ei kuitenkaan minun käsittääkseni ole aivan täyttä selvyyttä. Ehkä, mikä minä olen määräämään Jumalaa? Joka tapauksessa Raamatun keskeinen sanoma on, että evankeliumia on julistettava kaikille ja suhtautumisemme evankeliumin sanomaan ratkaisee iankaikkisen kohtalomme.

Kysymys 1089 Lisätty: 8.12.2011
Olen lukiolainen tyttö ja teen esitelmää kristinuskon eri kirkkokuntien suhtautumisesta aborttiin, keinohedelmöitykseen ja syntyvyyden säännöstelyyn. Olisi todella suuri apu jos voisitte kertoa tästä hieman tarkemmin, sillä tietoa on vaikea saada.
Vastaus:
Katsele tältä kysymyspalstalta eri vastauksia po. ongelmaan. Voit löytää ne helposti menemällä kohtaan "Haku" ja rastittamalla siinä kohdan "muu sivusto". Kirjoita sitten hakukenttään esim. abortti. Vastaukseksi saat useita vastauksia kysymykseesi.

Kysymys 1088 Lisätty: 8.12.2011
Kuuleeko kaikki ihmiset jossain vaiheessa elämäänsä kristinuskosta?
Esim. syvälle sademetsään, johonkin heimoon syntynyt ihminen tai vaikka hindulaista uskontoa harrastavaan perheeseen syntynyt ihminen?
Vastaus:
Eivät kaikki kuule. Siksi on lähetyskäsky, jotta kaikki saisivat kuulla evankeliumin. Jeesus sanoo jopa opetuslapsistaan, että he ovat maailman valo. Jolleivät he loista tämän maailman keskellä, niin ei sitten kukaan. Jeesus maailman valkeutena tahtoo loistaa koko maailmalle. Siksi hän antoi valkeuden viemisen opetuslasten tehtäväksi. Rukoile lähetystyön puolesta. Ja auta lähettejä. Jos olet nuori ja mahdollinen itse lähtemään lähetystyöhön, rukoile asian puolesta. Jumala johtakoon sinua!

Kysymys 1087 Lisätty: 8.12.2011
Miten tämä sopii monisanaisten polvirukouksien kanssa yhteen. Tämä Matheuksen 6 luku, jossa Jumalan Poika opettaa miten meidän pitää rukoileman?

7. Ja kuin te rukoilette, niin älkää olko paljon puhuvaiset, niinkuin pakanat; sillä he luulevat heitä paljon puheensa tähden kuultavan.
8. Sentähden älkäät olko heidän kaltaisensa; sillä Isänne tietää kyllä, mitä tarvitsette, ennen kuin te häneltä rukoilettekaan.
9. Näin teidän siis pitää rukoileman: Isä meidän,....
Vastaus:
Oikein hyvin. Jeesus ei sinänsä vastusta pitkiä rukouksia. Itsekin hän rukoili pitkään, esim. kokonaisen yön (Luuk. 6:12). Kyse onkin enemmän rukoilijan motiivista ja asenteesta. Jos pitkän rukouksen tarkoituksena on puhua Jumala ympäri, siitä ei ole mitään hyötyä. Päinvastoin se muuttuu suoranaiseksi synniksi. Tällaisesta Jeesus puhuu vuorisaarnassa. Hänen opetustaan kuunnellessa ja lukiessa on aina hyvä lukea muitakin kohtia, jotta ei tule puhtaaksi viljeltyä jotain yhtä kohtaa ja sitten ruvetaan siitä vetämään vääriä taikka liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Ja totta kai: jos seuroissa rukoillaan pitkäsanaisesti ja ajattelemattomasti, se on väärin. Ja samalla tavalla on väärin, jos joku rukoilee pitkään ja hartaasti, mutta itse ei sydämestään yhdy rukoukseen vaan rupeaa ajattelemaan turhia tai tuomitsemaan rukoilijaa kehnosta rukouksesta.

Kysymys 1086 Lisätty: 8.12.2011
Toimiiko pastori oikein, jos hänellä on tapana jakaa ehtoollinen myös avoliitossa eläville seurakuntalaisille?
Vastaus:
Välttämättä pastori ei tiedä asiasta mitään. Ehtoolliselle tulevat kaikki, jotka haluavat. Rippisaarnassa ja saarnassa on hyvä antaa opetusta siitä, kuka on kelvollinen ja kelvoton ehtoollisvieras. Lisäksi vanhan käsikirjan jumalanpalveluksissa on itse liturgiaan kuulva seurakunnan puhuttelu, jossa asia selvitetään myös.
Jos pastori saa tietää, että pari asuu avosuhteessa, on hänen hyvä ottaa asia esille heidän kanssaan ensin kahden kesken. Sitä lienee mahdotonta hoitaa yks kaks yhtäkkiä siinä alttarikaiteen ääressä. Keskustelussa tulee sitten esiin Raamatun opetus avioliitosta ja sen mukainen avioliiton pyhittäminen.

Kysymys 1085 Lisätty: 29.10.2011
Taikuri joka liikkuu nimellä Criss Angel tuntuu olevan loistava työssään. Tiedän että monet temput ovat vain silmänkääntötemppuja mutta tämän miehen temput tuntuvat välistä täysin uskomattomilta. Kysymys kuuluukin että voiko taikuuteen saada yliluonnollisia voimia jostain vai onko nämäkin vain loistavia silmänkääntötemppuja? Eräässä jaksossa hän otti yhteyksiä kuolleiden henkiin mikä viittaisi yhteistyöhön sielunvihollisen kanssa.
Vastaus:
En tunne kyseistä taikuria. Sen enempää en siksi osaa kommentoida hänen taikatemppujaan. Se on joka tapauksessa selvää, että ei ole oikein edes leikilläkään pelleillä pimeyden voimilla. Kuolleisiin yhteyden ottaminen on väärin, vaikka se tehtäisiin minkälaisilla verukkeilla tahansa. Toisaalta tästä voinee oppia sen, että tuo yhteydenotto kuolleisiin puhuttelevana taikatemppuna voi kertoa myös siitä, kuinka muka tosissansa yhteyden kuolleisiin saavat meediot toimivat pettäessään ihmisiä. Tosin voi olla, että se yhteys kuolleisiin otetaan toisinaan todella pimeyden voimien avulla. Niin taikka näin, Raamattu varoittaa sellaisesta. Tosi evankeliumi Jeesuksen veren sovituksesta tai kasteen lahjasta repii alas kaikki valheen verkot ja vapauttaa Jumalan lasten vapauteen.

Kysymys 1084 Lisätty: 29.10.2011
Nykyään aniharva ihminen enää uskoo Jeesukseen suomen maalla ja tuntuu että se ei uskovien määrä lisääntyy vaan kokoajan. Kun mietin sukulaisia, tuttuja, kavereita ja ihmisiä yleensäkkin ympärilläni niin tosi harva on uskossa. Tällä menolla helvetin portille tulee kovat ruuhkat.
Mitä luulet, tuleeko herätys pian vai lisääntyykö ruuhkat helvetin porteilla? Ja jos tulee niin miten herätys tulee?
Vastaus:
En tiedä herätyksen tuloajoista ... Se on joka tapauksessa selvää, että kaikki alkaa ensin seurakunnasta. Kristittyjen täytyy herätä ja valmistautua uskossa, nöyryydessä ja keskinäisessä rakkaudessa ottamaan vastaan niitä, jotka Jumala meidän luokse lähettää. Tuon herätyksen syvin este ei ole maailman pahuudessa vaan kirkkomme ja meidän itsemme valmistautumattomuus ja kylmäkiskoisuus. Sydämemme eivät pala evankeliumin ihanuudesta aina niin kuin soisi. Jos me itse emme ole "herätyksessä" ja herkällä tunnolla Jumalan sanan edessä, me tuskin voimme odottaa, että muutkaan ovat. Silti on tärkeätä muistaa, että herätys ei tule meidän ansiostamme tai meidän yrittämisillämme vaan se on silkkaa ja puhasta Jumalan armoa. Kirkkomme Tunnustuskirjoissa sanotaan, että Pyhä Henki toimii ja vaikuttaa "missä ja milloin tahtoo".

Kysymys 1083 Lisätty: 29.10.2011
Olen eronnut vaimostani ja avioitunut uudelleen. Voiko sellaisen teon saada anteeksi?
Vastaus:
Jokainen syntinsä tunnustava ja syntiänsä katuva ihminen saa uskoa Vapahtajamme Jeesuksen tähden syntinsä anteeksi.

Kysymys 1082 Lisätty: 29.10.2011
Mitä tarkoitetaan Matt. 5:39-42 jakeissa? Eikö kristityn sovi tehdä vastarintaa, jos joutuu väkivallan (henkisen tai ruumiillisen) kohteeksi? Hebr. 10:34 puhutaan niistä, jotka ovat ilolla pitäneet hyvänään omaisuutensa ryöstön. Voiko kristittynä tehdä rikosilmoituksen varastetetusta omaisuudesta tai valittaa oikeusistuimiin?
Vastaus:
Kristitty voi ja hänen kuuluu toimia yhteiskunnan lain puitteissa oikeuden puolesta. Yhteiskunnan lainsäädäntöön kuuluu yhtä lailla itsepuolustus ja väliintulo niissä tapauksissa, joissa yritetään vahingoittaa toista. Hebr. 10:34 puhuu "uskon tähden vainotuksi tulemisesta". Silloin kristitty - jos oikeutta ei mistään saa - tyytyy Jumalan tahtoon ja kärsii evankeliumin tähden, mitä hänen täytyy kärsiä. Hyvänä esimerkkinä on UT:ssa esim. Paavali. Hänen päällensä hyökättiin temppelissä ja hän joutui hengenvaaraan ja moniin kuulusteluihin. Niissä hän vetosi ensinnä "roomalaiseen kansalaisoikeuteensa" (jonka mukaan häntä ei saanut ruoskimalla kuulustella). Sitten hän vetosi keisariin ja jatkoi näin asian käsittelyä Roomassa ja pakotti lukuisat vihamiehensä tekemään selkoa syytöksistä uudestaan ja uudestaan. Tästä kaikesta voi lukea Apostolien tekojen luvuista 21-28.

Kysymys 1081 Lisätty: 14.10.2011
Pystyykö olemaan naimisissa väärän ihmisen kanssa....? Pystyykö Jumala ohjaamaan toiseen ihmissuhteeseen vai jos on vihitty niin se on ollutkin Jumalan tahto? Onko siis vaihtaminen aina syntiä ja perkeleestä...?
Vastaus:
Mal. 2:16 sanoo, että Jumala vihaa hylkäämistä. Puhetta on tässä nimenomaan aviopuolison hylkäämisestä. Samoin Jeesus varoittaa, että ei saa erottaa sitä, minkä Jumala on yhdistänyt. Hänen oma opetuksensa löytyy Matteuksen ev. 19. luvun alusta. Näiden (ja monien muiden) raamatunkohtien perusteella vastaus on selvä: Ei ole Jumalan tahdon mukaista, jos avioliitto ajautuu ns. karille. Avioliiton ongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä sielunhoitajaan ja ilmoittautua avioliittoleirille. On syytä hakea apua ja taistella liittonsa puolesta. Monesti se kadonnut rakkaus palaa takaisin ja entistä ehompana, kun rakkautta rupeaa hoitamaan ja vaalimaan. Ei ole mitään mieltä luovuttaa ja lähteä menemään ennen kuin on itse yrittänyt kaikkensa ja rukoillut Jumalalta apua vaikeuksiinsa. Et ole yksin ongelmiesi kanssa. Jumala on luvannut siunata liittosi. Ja hakemalla apua, huomaat, että monet välittävät sinusta ja teidän liitostanne ja tahtovat auttaa. Lähde rohkeasti pelastamaan liittoasi Herraan turvaten.

Kysymykset: 1001-1020, 1021-1040, 1041-1060, 1061-1080, 1081-1100, 1101-1120, 1121-1140, 1141-1160, 1161-1180, 1181-1200Sivuja päivitetty viimeksi 29.11.2020
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com